29 / 03 / 2024

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir?

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir?

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir? Bir okurun sorduğu soruya yanıt veren www.emlakkulisi.com editörü Tebernüş Kireçci konuyla ilgili şunları söyledi...



Yeni yılla beraber yatırımcıların kafası karışık. Mevduat, konut ve arsa yatırımı konusunda kararsız kaldıysanız aceleci davranmayın.


2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir?

1) Bireysel olarak -getirisi ne olursa olsun- mevduata inanmıyorum. Mevduat paranızı reel bazda korumaz bile. İyi tarafı fırsatlar ayağınıza düştüğünde değerlendirmenizi sağlar. Bu açıdan iyi olabilir. 

2) İstanbul ve Türkiye genelinde arsa ve arazi fiyatları çok şişti. Yatırımcılar yüksek beklenti duymak istiyor. Satıcılar da bu noktada alıcılara yardımcı oluyor. İstanbul ve Türkiye arsa ve arazi piyasasını anlamak için Buraya tıklayınız adresindeki soruyu ve yanıtını okuyun. Kira gelirine ihtiyacı olmayanlar için en iyi yatırım alternatifi -fırsatları değerlendirmek ve kelepir fiyatla almak koşuluyla- arsa ve arazi. Ama piyasada pek "fırsat" olarak tanımlayabileceğimiz arsa ve arazi bulmak imkansız. Düşen fırsatları emlakçılar ve emlakçıların etrafındaki yatırımcılar değerlendiriyor. 

3) Dükkan her zaman iyi bir alternatif. Dükkanda ciddi bir arz fazlası var. Ama kiracı bulmakta zorluk çekemeyeceğiniz uzun süre boş kalmayacak alternatif bulabilirseniz değerlendirilebilir. 

4) Kafanızın rahat olmasını ve uzun vadede sorunsuz bir şekilde mevduattan daha fazla kazanmayı istiyorsanız matematiğe ve banka kredisine uygun, Deprem Yönetmeliği'ne göre inşa edilmiş konut yatırımı yapmak mantıklı.



Haberin tamamı için tıklayın 

 


Geri Dön