25 / 04 / 2024

Sıkıntılı dönemlerde en doğru yatırım gayrimenkul!

Sıkıntılı dönemlerde en doğru yatırım gayrimenkul!

TÜİK 2015 temmuz ayı konut satış istatistiklerine göre Türkiye’de temmuz ayında 96 bin 589 konut satıldı. ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Sıkıntılı dönemlerde bile en doğru yatırım gayrimenkul yatırımıdır” dedi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı temmuz ayı konut satış istatistiklerine göre haziranda 110 bin 657 adet konut satılan Türkiye’de temmuz ayında 96 bin 589 konut satıldı.


Bu rakam, beş ayın en düşük satış adedi olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ise 85 bin 101 adet konut satılmıştı. Bu konu hakkında değerlendirmede bulunan ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan,  içinde bulunduğumuz mevcut durumda geçici düşüşleri normal karşılamak gerektiğini belirterek “Gayrimenkul hiçbir zaman durmaz, sıkıntılı dönemlerde bile en doğru yatırım gayrimenkul yatırımıdır” dedi.


2015 yılının genel ortalamasının yüksek olması sanki temmuz ayında gayrimenkul endüstrisinin tıkandığı ya da durağana geçtiği gibi algılandığını dikkat çeken Mustafa Baygan “Eğer profesyonel bir gayrimenkul danışmanınız varsa ve size uygun bir gayrimenkul sundu ise hemen alım/satım kararını vermemiz gerekiyor. Buradaki önemli unsur profesyonel, konusunda uzman gayrimenkul danışmanı ile çalışmaktır. Gayrimenkul hiçbir zaman durgunluğa girmez.Bu, gayrimenkule ait bir özellik.Herhangi bir kriz anında bile alan satan sayısı normal günlerden fazla olur” dedi.  


Star


Geri Dön