28 / 03 / 2024

2017'de her iki lambadan biri LED olacak!

2017'de her iki lambadan biri LED olacak!

Samsung Electronic'in Aydınlatma Bölümü Başkan Yardımcısı Chang Haeng-soo, LED aydınlatma teknolojisi ve bunun global pazarı hakkında bilgi verdi. Haeng-soo, 2017'de her iki lambadan biri LED olacağını ileri sürdü...




Samsung Electronic'in Aydınlatma Bölümü Başkan Yardımcısı Chang Haeng-soo, 2017'de her iki lambadan biri LED olacağını ileri sürdü.


Türkiye ve Güney Kore'de faaliyet gösteren işadamlarının kurduğu Kore-Türkiye İşadamları Derneği (KOTUBA), bu hafta konuk olarak elektronik devi Samsung’u davet etti. Samsung Electronic'ten gelen Aydınlatma Bölümü Başkan Yardımcısı Chang Haeng-soo, LED aydınlatma teknolojisi ve bunun global pazarı hakkında bilgi verdi.


18. yüzyılın sonlarına doğru gaz lambasının kullanılmasıyla her 80 yılda aydınlatma teknolojisinde bir yeniliğin olduğuna dikkat çeken Chang, aydınlatmada en son teknolojinin LED olduğu söyledi. Hemen hemen tüm aydınlatma firmalarının bu alanda yatırımlarını arttırdığını ifade eden Koreli uzman, artık tüm ülkelerin aydınlatmada LED teknolojisine yöneldiğini söyledi. Chang sözlerini şöyle devam ettirdi: " Avrupa Birliği 2009 yılından itibaren bu teknolojiye geçti. Japonya ise 2012'de. Güney Kore ise geçiş aşamasında. 2014 yılından sonra veda edecek ampüllere."


Chang konuşmasında LED'in global pazarına da değinmeyi ihmal etmedi. Pazarın hali hazırda 100 milyar dolarlık bir hacmi olduğuna dikkat çeken Koreli uzman, Philips'in 12 milyar dolarlık gelirle pazarların öncüleri arasında olduğunu ifade etti. Samsung’un bir kaç milyarlık gelirle pazarda her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Chang, sözlerini şöyle devam ettirdi: "Yarı iletken ve plazma ekran pazarında Philips, yenilgiyi kabul edip, elini eteğini çekip ortalığı bize bıraktı. Herhalde bizim bu pazarda da her geçen gün büyümemiz endişe veriyordur."


Chang, LED'in farklı farklı alanlarda kullanıldığına da değindi. LED ile ışığın renk tonunun ayarlandığına dikkat çeken Koreli uzman, gerek sağlık sektöründe gerekse tarımsal alanlarda LED kullanımının arttığını ifade etti. LED’nin daha az enerji tüketip, daha uzun ömürlü olduğunu belirten Samsung’lu yetkili, 2017 yılında her iki lambadan birinin LED olacağını ileri sürdü.


Türk işadamları ile beraber kahvaltı yapan Samsung’lu yöneticisi konuşmasında arada Türkçe kelimeler kullanmayı ihmal etmedi. Kahvaltıdan sonra KOTUBA üyeleri ile hatıra fotoğrafı çeken Chang'e KOTUBA Başkanı Hakan Baltalı çini tabak hediye etti.


Zaman Gazetesi



Geri Dön