26 / 04 / 2024

Osmanbey'de her iki binadan biri kiralık!

Osmanbey'de her iki binadan biri kiralık!

Osmanbey'de kiralık ilanların sayısı gün geçtikçe arttı. Tekstil sektörünün kalbinin attığı semtte esnaf dükkan kapatıyor. Üreticilerin bir çoğu yeni adreslerini Merter olarak belirledi.



Bir zamanlar boş dükkan bulmanın imkansız olduğu Osmanbey'de kiralık ilanların sayısı her geçen gün artıyor. Tekstil sektörünün kalbinin attığı semtte özellikle arka sokaklarda iki dükkandan biri boş ve kiralık.


Kiracı bulmakta bile zorlanan bölge bundan birkaç yıl önceki parlak dönemlerini arıyor. Sokaklarında en az 50 dükkan boş ve kiralamalarda büyük bir yavaşlık gözleniyor. 


Gidenlerin yeni adresi Merter

Peki dükkanı kapatanlar ne yaptı? Burada bir dönüşümün de etkisi izleniyor. Osmanbey’deki işini kapatanların ağırlıklı olarak günlük, fiyat avantajına sahip ürünler üretenler olduğu ifade ediliyor. Bu üreticilerin belirli bir bölümünün ise Merter bölgesine taşındığı açıklandı.  Bu durum Merter’de bir yoğunluk yaşanmasına, çok sayıda yeni dükkan açılmasına sebep oldu. Merkezini Merter’e taşıyan firmalardan biri olan Migiboy’un sahibi Vehbi Canpolat dönüşümün aslında bir fırsat olduğu açıklandı.


Fiyatlar geriliyor, alan butik otel yapıyor

Osmanbey’de dükkanların boşalması kiraların düşmesine neden oldu. “Piyasa durgun” diyen bir emlakçı bölgede devirlerin ağırlıkla turizm alanında yapıldığını anlattı. Madalyon Sokak, Kodaman Sokak ve Hacı Mansur Sokak’ta çok sayıda binada kiralık ve satılık ilanları dikkat çekiyor. Bölgede çalışan bir emlakçı “Eğer birkaç katlı ve satılık bir dükkansa alıp butik otele çevirmek isteyenler ilgileniyor. Onun dışında pek hareket yok” açıklamasında bulundu. 


Gücü olan teksilcilerin kiralardaki düşüşten yararlanıp ana caddelere geçtiğini söyleyen bir başka emlakçı ise, “3 bin dolara kiraya verdiğimiz dükkana 1000 dolar istiyoruz, arayan yok. Tekstil alanında kullanmak için arayan tek bir kişi yok. Dükkan uygunsa rezidans yapmak için ilgileniyorlar. İş yeri olarak 3 aydır tek bir kişi bile sormadı. Bu bölge bitik” şeklinde konuştu.




Dünya


Geri Dön