26 / 04 / 2024

İzmir'de kiralık ev sorunu büyüyor!

İzmir'de kiralık ev sorunu büyüyor!

İzmir'de konut satışları hareketlenmeye başlandı.  FCTU İzmir'de konutlara talebin arttığını kiralık konut arzının daralmaya başladığını dile getirdi. 



İzmir'de konuta talep her geçen gün artıyor. Medyaege'de yer alan habere göre; ev satışlarının yeniden hareketlenmeye başladığını belirten FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, insanların yatırım için değil oturum için konut almaya yöneldiklerini bu sebeple kiralık konut arzında daralma meydana geldiğini söyledi.

Okay, kiralık ev sayısının yükselen talebe cevap veremediğini ve bu sebeple de son bir sene içinde yaklaşık yüzde 50 oranında arttığına da dikkat çekti.Okay konuşmasının devamında şunları söyledi: “İnsanlar yatırım için değil oturum için konut almayı tercih ediyor. Kiralanacak daireler müteahhitin elinde duruyor, satılmıyor. Bu nedenle kiralık ev fiyatları da önemli oranda yükseldi. İki yıldır yavaşlayan inşaat sektörü nedeniyle yeni konut sayısı da azaldı. Bununla birlikte 2 yıla yakın süredir evden eğitim gören üniversite öğrencilerinin talebi de kiralık evlerin hem açılmasına hem de fiyatının artmasına neden oldu”

FAİZ İNDİRİMİ YETERLİ OLMADI

Yapılan 1.29'luk faiz indiriminin sektörü bir nebze hareketlilik kattığını dile getiren  Gülçin Okay, asıl beklentinin yüzde 1 seviyesi ve altı olduğunu söyledi. Okay, “Asıl beklenti yüzde 1 seviyeleri. Bunun olabilmesi şu anda mümkün görünmüyor. İnsanlar faiz yerine paralarını döviz ve altın olarak değerlendirdi. Şimdi de yatırım olarak değerlendirdikleri parayı bozdurarak oturum amacıyla gayrimenkule yöneliyorlar. Şu anda yeni konut projelerinin de yapılmaya başlandığını görüyoruz. Konut ihtiyacı her dönem olduğu gibi bu dönemde de önemini korumaya devam ediyor. Yeni konutlar tamamlandığında fiyatların da artacağını öngörmek gerekir” dedi.

Artan enflasyon ve inşaat girdi maliyetleri sebebiyle ev fiyatlarının sürekli olarak yükseldiğinş aöyleyen Gülçin Okay imkanı olanların ev satın almaları gerektiğini, bir süre sonra bugünkü rakamların da bulunamayacağını belirtti. 

İzmir de kiralık ev sorunu büyüyor!

YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, 2019 ve 2020 senelerinde meydana glen sıkıntılara karşın yatırımlarının devam ettiklerini hem istihdam hem de yeni ofislerle hizmet alanlarını genişlettiklerini ifade etti.

Gülçin Okay, şu bilgileri verdi: “Bayraklı ve Kent 2'de iki yeni ofis açtık. Yeni personellerimizle istihdamımızı da artırdık. Genç bir ekiple çalışıyoruz. Çağımızın gereği olan teknolojiye de yatırım yapıyoruz. Teknolojik altyapımızı güncelleyerek hem kurum içi bilgi akışını hem de iletişimimizi artırdık. Gençliğin gücüyle teknolojinin birleşimi sayesinde iyi bir sinerji yakaladık. 2022 yılının sektör adına sakin geçeceğini, asıl atılımın ise 2023 yılında gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı da bu doğrultuda devam ettiriyoruz”

İzmir'de konut fiyatları ikiye katlandı!


Geri Dön