25 / 04 / 2024

2019 tapu harcı hangi bankaya ödenir?

2019 tapu harcı hangi bankaya ödenir?

Gayrimenkullerin satışında alıcı ve satıcı belli oranlarda tapu harcı ödemek zorunda. Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, 2019 tapu harcı hangi bankaya ödenir? İşte tüm merak edilenler...



Taşınmaz malların alım satım işlemlerinde alınan tapu harcı ile ilgili bilinmesi gerekenler sizler için araştırıldı. Peki, 2019 tapu harcı hangi bankaya ödenir? İşte tüm merak edilenler...

TAPU HARCI NEDİR?

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; taşınmaz malların alım satım işlemleri sırasında alınan hizmet bedeline tapu harcı deniyor. Tapu işlemlerindeTapu Müdürlükleri tarafından bu harçlar kesiliyor. Gayrimenkul ya da arazi satışlarında satıcı taraf tapu dairesinden randevu alarak satış işlemini başlatıyor. Gerekli evrakla taşınmazın bağlı olduğu Tapu Müdürlüğü'ne müracaat ediliyor.

İşlem sırasında kaydın alınmasıyla satıcı sms sistemiyle haberdar ediliyor. Birinci sms mesajında kaydın sisteme alındığı haberi gelir. İkinci mesajda da randevu tarihi ve yatırılacak harç miktarı bildiriliyor. Harç yatırıldıktan sonra alıcı ve satıcı kimlikleriyle birlikte randevu saatinde Tapu Müdürlüğü'ne gidiliyor.

2019 TAPU HARCI ÖDENEN BANKALAR

Tapu harcının yatırılabileceği bankalar:

– T.C. ZİRAAT BANKASI
– T. İŞBANKASI A.Ş.
– T. HALK BANKASI T.A.Ş.
– YAPI VE KREDİ BANKASI
– T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
– ŞEKERBANK A.Ş.
– OYAK BANK T.A.Ş.
– ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.
– TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.
– TURKISH BANK

Tapu harcı ödemeleri internet üzerinden online olarak kredi kartı ile yapılıyor. Kredi kartı ile tapu harcı ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sitesinden tapu harcı ödemeleri menüsünden gerçekleştiriliyor.

Ayrıca e-devlet üzerinden de harçta ödenebiliyor. E-devlete giriş yaptıktan sonra Tapu ve Kadastro Harç ve Döner Sermaye Sorgulama / Döner Sermaye Ödeme alt başlığına tıklamanız gerekiyor. Gelen sayfadaki bilgiler doldurularak harç ödeme işlemini yapabilirsiniz.

Tapu harcı nasıl hesaplanır?

Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları!

 


Geri Dön