28 / 03 / 2024

2020 afet yönetim planı ile ilgili 9 soru TBMM'de!

2020 afet yönetim planı ile ilgili 9 soru TBMM'de!

Bakanlığın afet yönetim planı ve depreme karşı önlem almak için ayırdığı kaynak miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, bakanlığın afet yönetim planı ve depreme karşı önlem almak için ayırdığı kaynak miktarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1- Bakanlığın kamu hizmetinin aksatılmaması için, afetlere karşı hazır planı bulunmakta mıdır?

2- Olası İstanbul depremi sonrasında adalet hizmetlerinin aksamadan

sürdürülebilmesi için acil eylem planınız nedir?

3- Bakanlığınızın afet yönetim planı varsa, hangi felaket senaryoları karşısında, hangi süreler içerisinde tam faaliyete geçebilir?

4- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların İstanbul’da depreme karşı hassas olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı kaçtır? Bunlardan kaçı kamu binasıdır?

5- İstanbul’da Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının depreme karşı dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Yapılmışsa, dayanıklılık testi yapılan bina sayısı kaçtır? Kurum ve kuruluşlar ile il merkezi ve ilçelere göre dağılımı nedir?

6- İstanbul’a 2019 yılında Bakanlığınız tarafınca depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir? Ayrılan miktarın ne kadarı harcanmıştır?

7- İstanbul’a Bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için 2020 yılında ne kadar kaynak ayrılmıştır?

8- İstanbul’da deprem güçlendirmesi yapılmayan ve bakanlığınıza bağlı olan binalarda meydana gelecek olayların sorumlusu kim olacaktır?

9- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların İstanbul ilinde sivil savunma konusunda yapılan çalışmalar nelerdir?


Geri Dön