26 / 04 / 2024

2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlıyor?

2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlıyor?

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlıyor? İşte tüm merak edilenler...



Türkiye sınırlarında yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi, belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak tahsil ediliyor ve 1319 sayılı Kanunu kapsamında yılda iki kez ödeniyor.

Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan herkes emlak vergisi ödemek zorunda. 1986 yılında çıkan bu vergi sene de bir sefer de ya da iki seferde ödenebilen, taşınmazın bulunduğu belediyeler tarafından alınıyor.

Bina vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödeyebiliyor. Bir binaya paylı mülkiyet durumunda malik olanlar, hisseleri oranında mükelleflerden oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu tutuluyor.

2020 emlak vergisi ödeme

Emlak vergisi yılda 2 eşit taksit halinde ödeniyor. GİB tarafından yayınlanan vergi takvimine göre, emlak vergisi ödemelerinin ilk taksiti 1 Mart tarihinde başlıyor ve 1 Haziran tarihine kadar sürecek.

Emlak vergisinde muafiyet

- Hiçbir gelir olmayan,
- Sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler,
- Gaziler,
- Engelliler,
- Şehitler,
- Dul ve yetimler,
- İşsizler emlak vergisi ödemiyor.

5 soruda emlak vergisi 2020!


Geri Dön