26 / 04 / 2024

2020 gayrimenkulde yatırım yılı olacak!

2020 gayrimenkulde yatırım yılı olacak!

2. Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde konuşan GYODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Gayrimenkul sektöründe de son 6 aydır pek çok yabancı kurumsal yatırımcıyla görüşüyoruz. Bu yabancı yatırımcıyı mutlaka çekmek zorundayız'' dedi.



İstanbul Ticaret Üniversitesi Borsa ve Yatırım Topluluğu tarafından düzenlenen 2. Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulunan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, inşaatın uzun süren bir yatırım aracı olduğunu söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2019 yılında hem yatırım hem de alım açısından rakamların önceki yıllara göre düştüğünü ancak son aylarda, önceki çeyreklere göre satışların yükseldiğini söyleyen Öngeren, "Tüketici açısından konut ya da iş yeri sahibi olmak, yıllardır biriktirdiği değeri gayrimenkule transfer etmesini gerektiriyor. Tamamen güvene dayalı, ülkeye, ekonomiye ve kendine güven..." diye konuştu. 

Bekleyen talebin faizlerin azalmasıyla yavaş yavaş arza yöneldiğini ve bu ivmelenmenin süreceğini söyleyen Öngören, "Gayrimenkul sektöründe de son 6 aydır pek çok yabancı kurumsal yatırımcıyla görüşüyoruz. Bu yabancı yatırımcıyı mutlaka çekmek zorundayız. Türkiye'nin son 15 yıllık tablosuna baktığımızda, büyüdüğümüz her rakam Türkiye'ye giren yabancı sermayeye tamamıyla paralel." açıklamasında bulundu.


Geri Dön