27 / 04 / 2024

2020 Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu!

2020 Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu!

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı süresi 48 aya çıkarıldı. Peki kira yardımında başvuru şartları neler? Kimler kira yardımı alabilir? İşte kira yardımına ilişkin detaylar...



Kira yardımına kimlerin başvurabileceği sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme giren ve riskli alan olarak belirlenen yerlerde kira yardımı süresinin 48 aya çıkarıldığını açıkladı. 

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; açıklamadan sonra, '2020 kira yardımı başvuru şartları neler ve başvurusu nereden yapılır? Kira yardımına kimler başvurabilir?' soruları merak edilir oldu. Peki, kira yardımına kimler başvurabilir? Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kira yardımına nasıl başvurulur?

Kira yardımı başvuruları devlet kurumlarına ait birçok işlemin gerçekleştirildiği e-Devlet sisteminden yapılabiliyor.

e-Devlet'in "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden kentsel dönüşüm kira yardımına başvuruluyor. Vatandaşların öncelikle T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekli. 

Daha sonra açılan pencere üzerindeki "Uygulamaya Git" sekmesine tıklanıyor.

Uygulamaya git kısmına tıkladıktan sonra “Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz.” uyarısı açılıyor. Bu ekran üzerinden istenilen bilgileri kontrol ediniz.

Adım adım kira yardımı başvurusu!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?


Geri Dön