29 / 03 / 2024

TOKİ kentsel dönüşüm başvurusu için neler gerekli?

TOKİ kentsel dönüşüm başvurusu için neler gerekli?

TOKİ'nin Türkiye genelinde geliştirdiği projeler kapsamında kentsel dönüşüm de yer alıyor.Peki TOKİ kentsel dönüşüm başvurusu için neler gerekli?



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut üretimine ara vermeden devam ediyor.  TOKİ  konut üretiminin yanı sıra Türkiye'nin hemen her yerinde kentsel dönüşüm projeleri de yapıyor. 


TOKİ, Kentsel Yenileme/Dönüşüm çalışmalarını, şehirden şehire, kendine has özellikler arz eden yapısal sorunların çözümü için ülke adına bir fırsat olarak görüyor. 


Yaşadığı bölgenin kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesini isteyen bir vatandaş önce belediyeye başvuruda bulunmalı. Başvuru sonucunda, yaşadığı bölge "kentsel dönüşüm" bölgesindeyse; yeterli talep toplanıp, TOKİ'ye başvuru yapılması gerekiyor. 


"Kentsel Dönüşüm" talebinde bulunacak belediye, "Talep Yazısı" ile birlikte aşağıdaki evrakları TOKİ'ye sunarak başvuru yapabiliyor. 


Başvuru evrakları

  1. Belediye Başkanına Yetki Veren Meclis Kararı
  2. Proje Yapılması Düşünülen Alan Hakkında Bilgi Raporu ve Paftalar
  3. Halihazır Harita (Sınır İşlenmiş ve Ülke Koordinatlarında Sayısal Olarak)
  4. Mevcut İmar Planı (Sınır İşlenmiş ve Ülke Koordinatlarında Sayısal Olarak)
  5. Yapı Nitelik ve Kullanımını Gösterir Harita (Kat Adedi, Kullanım Türü(Konut, işyeri v.s.)(Sınır İşlenmiş ve Ülke Koordinatlarında Sayısal Olarak) 
  6. Mülkiyet Paftası (Mülkiyet Analizi Yapılmış Şekilde Kamuya Ait Parseller (Maliye Hazinesi, Belediye vs. Şahıs Parselleri gösterir şekilde)(Sınır İşlenmiş ve Ülke Koordinatlarında Sayısal Olarak)
  7. Uydu Görüntüsü (Sınır İşlenmiş ve Ülke Koordinatlarında Sayısal Olarak)
  8. Sayısal Tapu Kayıtları
  9. Bölgeden Fotoğraflar


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön