25 / 04 / 2024

2020'de 120 bin aileye kira desteği verilecek!

2020'de 120 bin aileye kira desteği verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında her yıl 300 bin konutu yenileme çalışmaları devam ediyor. Süreç içerisinde ailelerin mağdur edilmesi engellenecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kira yardımından güçlendirme kapsamına kadar birçok konuda verdiği desteklerine genişletecek.

Türkiye Gazetesi'nden Sefa Bilgitekin'in haberine göre; geçen yıl müteahhitle yapılan sözleşmelerde inşaatın bir yıl içinde başlamaması veya projenin altı ay durması halinde, sözleşmenin tek taraflı feshedilme imkanı verilmişti.

Yardım üç yıla çıkacak

Bakanlık, riskli alanların ve yapıların kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilmesi için başlattığı 1,5 yıllık kira desteğine bu yıl da devam edecek. Riskli ve rezerv alanlarda ise yardım üç yıl olacak. Buna göre 900 milyon liralık kaynak ayrılırken, 2019 yılından kira yardımından yararlanan 106 bin aile sayısı bu yıl 120 bine çıkacak.

Kira desteği artmayacak

İllere göre değişen 715 lira ila bin 150 lira arasındaki kira desteğinde herhangi bir artış yaşanmayacak. Vatandaşın bu yararlanabilmesi amacıyla binasına ‘riskli’ raporu alması ve bölgesinde kentsel dönüşüm uygulanmasının olması gerekecek. 

Kentsel dönüşüme kredi müjdesi

Konutunu veya iş yerini kendi imkanıyla güçlendirmek isteyenlerin bankalardan çekeceği 50 bin lira ila 125 bin lira arasındaki kredileri faizsiz olacak. Güçlendirme kapsamından yararlanacak hak sahibi sayısı 700’e çıkacak. 120 ay vadeyle verilen kredide ödenecek tutar ise 600 lira olacak.

2020 kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

2020 kira yardımı nasıl alınır? 6 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön