19 / 04 / 2024

2021'de SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

2021'de SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

Merkez Bankası beklenti anketine göre; TÜFE tahmin yüzde 12,47'lik artışla, emekli maaşlarında 405 TL'ye ulaşan artış gerçekleşecek. Peki, 2021 SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşları ne kadar artacak?



12 milyon emeklinin dikkati Ocak ayında yapılacak olan maaş zamlarında. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına enflasyon oranında zam yapılıyor. Haber7'de yer alan habere göre; hükümetin açıkladığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) hedefleri, memur ve memur emeklilerinin yılbaşında alacağı enflasyon farkı ile işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin yeni yılda alacağı 6 aylık zamla ilgili tahmini verileri ortaya çıkardı. Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki yüzde 12,47'lik 2020 yılı TÜFE tahminine göre, emeklilere Ocak'ta yüzde 6,35 zam yapılacak. Bu tahmin gerçekleşirse SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında 405 TL'yi bulan artış yaşanacak. İşte detaylar…

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki yüzde 12.47'lik 2020 yılı TÜFE tahminine göre, bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 6.35 olarak gerçekleşecek. 

EN YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI: 6 BİN 780 TL OLACAK

Bu tahmin doğrultusunda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin geliri 404,84 TL artacak. En yüksek aylık net 6 bin 375 TL 37 kuruştan 6 bin 780 TL 21 kuruşa yükselecek. .

EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENECEK Mİ?

Son dönemde emeklilerin maaşlarına ilişkin iki düzenleme yapılmıştı. Yapılan düzenleme ile birlikte en düşük emekli maaşı 1000 TL olmuştu. Fakat Kovid-19 salgını sürecinde yeni bir düzenleme yapıldı ve en düşük emekli
maaşı 1500 TL olarak belirlendi. Bu iki düzenlemeden sonra Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yeni bir maaş düzenleme talep etti. 

TÜED, SSK ve Bağkur emeklileri için taban maaşın en az asgari ücret düzeyinde olmasını talep etti. TÜED'in bu talebi gerçekleşirse en düşük emekli maaşı 2 bin 324 TL olacak. Bu durumda ise maaşlar 824 TL artacak. Aynı talep kapsamında dul ve yetim maaşı alanların maaşları da bu düzenleme yapıldığında artacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön