19 / 03 / 2024

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı belli oldu! Zamlı maaşların ödemeleri nasıl ne zaman yapılacak?

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı belli oldu! Zamlı maaşların ödemeleri nasıl ne zaman yapılacak?

Türkiye'de 13,6 milyon kişi SSK ve BAĞ-KUR'dan emekli maaşı alıyor. Yapılan araştırmalar her 100 kişiden 72'sinin emekli olduktan sonra bile iş aradığını ortaya koydu. Peki emekli memur ve işçilerin maaşlarına Temmuz 2022'de ne kadar zam yapıldı, ödemeler ne zaman yapılacak işte detaylar..



Emekli memur ve işçilerin Temmuz 2022 tarihinde maaşlarına yapılan artış oranları belli oldu. En düşük emekli aylığının önce 3 bin lira olacağı açıklanmıştı söz konusu maaşlar TBMM'de yapılan son dakika düzenlemesiyle 3 bin 500 liraya yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli memur maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde zam yapıldığını ifade etti. Zamlı maaşların 8 Temmuz Cuma günü hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Hazine ve ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise TBMM'de emekli memur ve işçi maaşlarına yaılacak zam iktarıyla ilgili yaptığı açıklamada 2022 yılı memur emekli aylıklarında kümülatif zammın yüzde 83'e, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarında kümülatif artışın yüzde 76'ya ulaşacağını bildirdi.. Emekli aylığı artış etkisi bütçeye 180 milyar lira civarında olacağını bildiren Bakan Nebati prim gelirlerindeki artışı dikkate alarak SGK'ya yapılacak  para transferlerinin toplamının 154 milyar lira olacağını ifade etti.
 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön