29 / 03 / 2024

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı belli oldu! Zamlı maaşların ödemeleri nasıl ne zaman yapılacak?

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı belli oldu! Zamlı maaşların ödemeleri nasıl ne zaman yapılacak?

Türkiye'de 13,6 milyon kişi SSK ve BAĞ-KUR'dan emekli maaşı alıyor. Yapılan araştırmalar her 100 kişiden 72'sinin emekli olduktan sonra bile iş aradığını ortaya koydu. Peki emekli memur ve işçilerin maaşlarına Temmuz 2022'de ne kadar zam yapıldı, ödemeler ne zaman yapılacak işte detaylar..



PEKİ EMEKLİLERİN ZAM DIŞINDA HÜKÜMETTEN BEKLENTİLERİ NELER?

Emeklilerin hükümetten maaşlarının artırılmasını talep etmek dışında başka beklentileri de var. Bunlar şu şekilde dile getiriliyor.

Emeklilerin yılda iki defa ödenen bayram ikramiyesi, gösterge rakamına bağlansın ve emekli maaşlarına yapılan artış kadar artış yapılması. Emeklilerden çalışmaya fiziki olarak gücü yetenler ve fikri alanda bilgi birikimi müsait olanlar gerek kendi uzmanlık sahaları gerekse faydalı olabilecekleri iş alanlarında uygun istihdam şartlarında çalışabilmeli. Emekli Sendikalarına kişilerin bireysel üye olma hakkı yasal statüye kavuşturulmalı ve destek verilmeli, emeklilikte de sendika üyeliği devam edebilsin, emekli hakları emeklilikle birlikte rafa kaldırılmamalı.

Emeklinin yaşına bakılmaksızın tüm emekliler toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmeli. Eş ve çocuk yardımı emekli insanlara da ödenmeli. Eğitim öğrenim hayatını sürdüren bakmakla yükümlü olduğu çocuğu olan emeklilere eğitim yardımı ödeme kapsamı genişletilmeli. ‘Aktif Yaşlanma’ kavramı ülkemizde de hayata geçirilerek emeklilerin daha sağlıklı bir emeklilik dönemi geçirmelerine imkan tanınmalı.

Emeklilikte genel sağlık politikalarının dışında, yaşlılara yönelik özel sağlık politikaları da geliştirilmeli, sağlıklı yaşlanmaya yönelik farkındalık eğitimleri verilmeli.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI KAÇ LİRA OLACAK? 

6 aylık enflasyon beklentileri kapsamında, Temmuz 2022 maaşları şu şekilde olacak: 

En düşük memur maaşı 6.429 TL'den 9.017 TL'ye,

En düşük memur emeklisi maaşı 4.289 TL'den 6.015 TL'ye,

2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3.292 TL'den 4.633 TL'ye,

Bağ-Kur tarım emeklilerinde en düşük aylık 2.343 TL'den 3.298 TL'ye,

2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda 3.292 TL'den 4.633 TL'ye,


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön