26 / 04 / 2024

2023 memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Memur ne kadar zam alacak?

2023 memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Memur ne kadar zam alacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yılsonu enflasyon beklentisini yükseltti. Bununla da birlikte yapılan hesaplamalar ile emeklilere ve memurların toplu sözleşmede belirlenen zam oranına enflasyon farkı konulabilecek.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2022 yılsonu enflasyon tahmini yüzde 42.8’den artırarak yüzde 60.4’e yükseltti. 

Merkez Bankası’nın bu tahmini gerçekleşirse ki büyük oranda gerçekleşeceği öngörülüyor hem emekliler hem de memurlar için yeni zam anlamına geliyor.  

Ocak’ta 2022’nin ikinci 6 aylık bölümünde gerçekleşecek enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu durumda zam oranı da yüzde 12.68 olmuş olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön