19 / 04 / 2024

2023 memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Memur ne kadar zam alacak?

2023 memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Memur ne kadar zam alacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yılsonu enflasyon beklentisini yükseltti. Bununla da birlikte yapılan hesaplamalar ile emeklilere ve memurların toplu sözleşmede belirlenen zam oranına enflasyon farkı konulabilecek.



YÜZDE 8’LİK ZAMMIN ÜZERİNE ARTI ENFLASYON FARKI

Bu tahmin memurlar ve memur emeklilerinin ise toplu sözleşmede belirlenen yüzde 8’lik zamma ilave olarak enflasyon farkı alabileceğini tekrar ortaya koydu.

Memurların ve emeklilerin enflasyon farkı alabilmesi için bu yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 7’yi aşması gerekiyor. Yüzde 12.68 oranında tahmine göre memurlar ve memur emeklilerine yüzde 5.68 fark almış olabilecek. Bu durumda Ocak zammı yüzde 8 zam ve yüzde 5.68 enflasyon farkıyla yüzde 13.68’i bulacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön