26 / 04 / 2024

2023’ün ilk yarısında otomobil satışları katlanarak arttı!

2023’ün ilk yarısında otomobil satışları katlanarak arttı!

2023 yılının ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre otomobil satışlarında yüzde 58,8 oranında artış gerçekleşti. Mayıs ayında ise otomobil ve hafif ticari araç pazarında satış adedi yüzde 70,9’a çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı.



Yeni yıla sıfır otomobilde tedarik sorunu ile başlanmasının ardından otomobil satışları adeta patlama yaptı.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan otomobil ve hafif ticari araç pazarı verileri sektörde geçen yıla kıyasla yaşanan yükselişi ortaya koydu. Özellikle Mayıs ayında büyük bir sıçrama yaşanan otomobil pazarında satış miktarı yüzde 70,9 oranında artarken, satılan 111 bin 356 adet otomobille tüm zamanların en yüksek Mayıs satış rakamına ulaşıldı.

2023’ün ilk yarısında otomobil satışları katlanarak arttı!

Ntv.com.tr’nin haberine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araçlarda toplam Pazar büyüklüğü  2023 yılı Ocak-Mayıs arası dönemde 2022 yılına kıyasla  yüzde 60,5 oranında  artış gösterdi ve 445 bin 6 adede ulaştı.  Bu dönemde hem Mayıs ayının vehem de  ilk beş aylık dönemde tüm zamanların satış rekoruna imza atıldı.

Peki hangi otomobiller popüler? Hangi marka otomobil kaç tane sattı? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön