20 / 04 / 2024

2030'da hibrit AVM'ler yükselen trend olacak!

2030'da hibrit AVM'ler yükselen trend olacak!

Ericsson ConsumerLab'ın yapmış olduğu araştırmada, artırılmış gerçeklik ve su geçirmez sanal gerçeklik gözlükleri, dokunsal kıyafetler ve eldivenler, yakın gelecekte alışveriş merkezlerini ziyaret eden tüketicilerin ekipmanları arasında yerini alacak.



 

Dünya genelinde teknolojileri erken bir aşamada kullanmaya başlayan yaklaşık 57 milyon kişinin beklenti ve tahminlerini temsil eden araştırmalara dayanan '10 Popüler Tüketici Trendi' raporuna göre; Tüketicilerin alışveriş deneyimlerini gerçekleştirmeleri için geliştirilen, gerçek fiziksel ortamlara entegre edilen bağlanabilirliğe sahip hibrit teknolojilerin 2030 yılına kadar günlük yaşamın bir parçası olması bekleniyor. Ericsson Consumerlab tarafından hazırlanan raporda, kurgusal 'Everyspace Plaza' alışveriş merkezindeki hibrit alışveriş deneyimleri ele alındı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; çalışmada; Tüketicilerden, fiziksel tüketici deneyimini dijital teknolojilerle zenginleştiren 15 hibrit alışveriş merkezini değerlendirmeleri istendi. Ankete katılan beş kişiden neredeyse dördü, test edilen 15 kavramın hepsinin bir şekilde 2030 yılına kadar var olacağına inandıklarını söyledi.

Sanal Gerçeklik (VR), Artırılmış Gerçeklik (AR) ve programlanabilir malzemeler gibi teknolojiler, bu tür 'yapı ve portal' olanaklarını mümkün kılacak. Rapora göre Hibrit Alışveriş Merkezi’nde şu 10 popüler tüketici trendi öne çıkacak:

 

 


Geri Dön