24 / 04 / 2024

23 bin 850 liralık burs için son gün 2 Ekim

23 bin 850 liralık burs için son gün 2 Ekim

Türkiye Eğitim Vakfı başarılı ve dar gelirli öğrencilere başarı bursu veriyor. 2 Ekim'de başvuru süresi sona erecek olan burslar 575 lira ile 2 bin 650 lira arasında değişiyor. İşte TEV'den burs alabilmek için aranan şartlar...



Türk Eğitim Vakfı TEV lise öğrencilerine 575 lira, üniversite öğrencilerine 1375 lira, yüksek lisans öğrencilerine 2 bin lira, doktora öğrencilerine 2 bin 650 lira veriyor. 9 ay boyunca ödenen burslar geri ödemesiz olarak verilirken doktora öğrencileri başka bir kurumdun burs alabilse dahi başvuru yapabiliyor. TEV'in başarılı öğrencilere verdiği burs 5 bin 175 ile 23 bin 850 lira arasında değişiyor.

2650 lira olan doktora bursu için aranan şartlar

Türk Eğitim Vakfı, Başarı Bursları kapsamında çok başarılı, devlet üniversitelerinin Doktora programlarında eğitim alan öğrencilere başarı bursu veriyor. Doktora burslarında anabilim dalı ayrımı yapılmıyor her alandan başvuru kabul ediliyor. Aranan başlıca şartlar; T.C. Vatandaşı olmak, yüksek lisans bitirme genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması (100 üzerinden not veren üniversitelerde en az 75 olması), Ara sınıflar için: Başarısız dersinin olmaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75) olması, (Bu koşulla birlikte yüksek lisans bitirme ortalaması da dikkate alınacaktır) 35 yaşını aşmamış olmak. Ayrıca TEV Doktora Bursu'ndan başka bir kurumdan burs alanlar da yararlanabiliyor.

2 bin liralık yüksek lisans bursu için şartlar

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön