23 / 04 / 2024

27 bin 500 lira maaşla binlerce işçi alımı başladı! Almanya işçi alım ilanıyla işe ihtiyacı olanlara büyük piyango

27 bin 500 lira maaşla binlerce işçi alımı başladı! Almanya işçi alım ilanıyla işe ihtiyacı olanlara büyük piyango

Türkiye'de işsizlik rakamları İŞKUR kayıtlarına göre Mayıs'a göre artarak 3 milyon 568 bin 171 kişi oldu. Asgari ücretin yüzde 30 zamla 5 bin 500 lira açıklandığı Türkiye'de binlerce insana umut olacak iş ilanı yayınlandı. İşte detaylar...



Bundes Agentur (Alman Çalışma Ajansı ), işçi getirmesi için başvuran havaalanlarına “özel izin” verildiğini açıkladı. Geçici olacak bu düzenleme ile Türk işçiler 6 Kasım 2022'ye kadar çalışacak. Özellikle de, havaalanı yer hizmetleri, check-in, bavul yükleme, güvenlik kontrolleri, uçak doldurma- boşaltma, apronda araç sürücüleri ve VIP yolculara hizmet alanlarında Türkiye'den personel alınmasına karar verildi.

VİZE İŞLEMLERİ HIZLI OLACAK

Almanya'da çalışmak isteye Türk işçiler için başvurular, Türkiye'deki Alman temsilcilikleri aracılığıyla Almanya'ya iletilecek ve vize işlemlerinin hızlanması için, Federal Çalışma Ajansı'ndan izin alınması gerekmeyecek. The Pioneer'e konuşan Çalışma Ajansı'ndan bir sözcü, Türkiye dışındaki başka ülkelerden işçi alınmayacağını, vize işlemlerinin ise iki- üç haftada tamamlanacağını bildirdi.

Türk işçilere, saat başı en az 14 euro 25 cent ödeme yapılacak. Hafta sonu Pazar, tatil günleri ya da fazla çalışma halinde “ek mesai“ler ve tatil ücretleri ek hesaplara yatırılacak. Ayrıca, işçilerin kalacakları evler de işveren tarafından tahsis edilecek.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön