29 / 03 / 2024

2B arazi satışlarındaki rayiç bedel değişikliğinin tam metni!

 2B arazi satışlarındaki rayiç bedel değişikliğinin tam metni!

2B arazi satışlarında, rayiç bedelin hesaplanmasına yönelik değişikliği içeren kanun onaylandı. İşte 2b satış bedeline ilişkin değişikliğin tam metni...




ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINMALARININ DESTEKLENMESİ VE


HAZİNE ADINA ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILAN YERLERİN


DEĞERLENDİRİLMESİ İLE HAZİNEYE AİT TARIM


ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUNDA


DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN


             Kanun No. 6412                                                                                                 Kabul Tarihi: 30/1/2013

MADDE 1 – 19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin beşinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“(4) Hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli; dört yüz metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde ellisi, fazlası için rayiç bedelin yüzde yetmişi üzerinden hesaplanır. Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması hâlinde yüzde elli satış bedeli hesaplaması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için uygulanır. Bir taşınmazdaki hak sahipliğinin devredilmesi hâlinde yüzde elli satış bedeli hesaplaması, taşınmazın sadece dört yüz metre karesi için ve hak sahiplerinin hisselerine oranlanarak uygulanır.”

“Daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edilir.”

MADDE 2 – Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

3/2/2013

 


Geri Dön