25 / 04 / 2024

2B arazilerinde başvurular yeniden uzatıldı!

2B arazilerinde başvurular yeniden uzatıldı!

2B arazisi başvuruları, verilen ek süre ile 7 Eylül 2017 tarihinde sona ermişti. Ancak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bu süre 6 ay daha uzatıldı..



2B yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için süresi içinde başvurmayanlar, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler ve taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere 7 Mart 2017 tarihinde 6 aylık ek süre tanınmıştı. Bu süre 7 Eylül'de sona ermişti.


Ancak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile bu süre 7 Eylül 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 6 ay daha uzatıldı. Buna göre 2B arazileri için 7 Mart 2018 tarihine kadar müracaat edilebilecek.


Tarım arazilerine ek 1 yıl süre

Aynı kararda Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin olarak süresi içinde başvurmayanlara verilen başvuru süresi, bir yıl uzatıldı. 


Buna göre 26 Nisan 2015 tarihinden sonra yapılan mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler için 7 Eylül 2018 tarihine kadar müracaat edilebilecek.


Bu süreçte, 2B hak sahiplerine Bakanlık tarafından yine bilgilendirici mesajlar gönderilecek.


2B arazisine nasıl başvurulur?

2B arazilerine başvurmak için defterdarlık ve mal müdürlüklerine müracaat edilebiliyor. Başvuruda aşağıdaki belgelerin temin edilmiş olması gerekiyor.


Nüfus cüzdanının fotokopisi,

Başvuru dilekçesi,

Başvuru bedeli makbuzu,

Tüzel kişiler için ise yetki belgesi,

Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.


6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun Geçici 4 üncü Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Başvuru ve Ödeme Süreleri ile Beşinci Fıkrasında Yer Alan Başvuru Süresinin Uzatılmasına İlişkin Karar için tıklayın

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön