25 / 04 / 2024

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..



Çok sayıda vatandaşın mülkiyet sorununun çözüldüğü 2B arazisi için tarihi fırsat niteliğindeki başvuru süresi bugün sona eriyor. 

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için uzatılan 2B başvurularından; süresi içinde başvurmayanlar, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler, taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler yararlanabildi.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B taşınmazlarının 10,5 milyar lirayı bulan bedelinden 7,3 milyar lirasının tahsil edildiğini vurgulayarak, kalan tutarın taksitli satışlar olduğunu ve ödemelerinin devam ettiğini bildirmişti.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için, bu hakka sahip tüm vatandaşları 7 Mart'a kadar başvuru ve ödeme yaparak, bu tarihi fırsattan yararlanmaya davet eden Bakan Naci Ağbal, bu kapsamdaki satışı mümkün taşınmazlara başvuru yapan 828 bin vatandaştan 707 binine, 507 bin adet taşınmazın satışının yapıldığını söyledi.

2B arazilerine nasıl başvurulur? 


2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor. Başvuru esnasında aşağıda sıralanan belgelerin temin edilmiş olması gerekiyor. 

Nüfus cüzdanının fotokopisi,
Başvuru dilekçesi,
Başvuru bedeli makbuzu,
Tüzel kişiler için ise yetki belgesi,
Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.

Hazine tarım arazileri için son gün 7 Eylül


2B başvurularının uzatıldığı kararda Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin olarak süresi içinde başvurmayanlara verilen başvuru süresi de uzatılmıştı. 

26 Nisan 2015 tarihinden sonra yapılan mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler için son başvuru günü 7 Eylül 2018 tarihi olarak belirlendi.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön