29 / 03 / 2024

2B taşınmazları taksitle alınır mı?

2B taşınmazları taksitle alınır mı?

2B taşınmazları taksitle alınır mı?: 2B taşınmazlarının ödemelerinde taksit imkanı bulunuyor. Taksitli satışlarda yüzde 10 indirimden yararlanabilmek için satış bedelinin yüzde 50' sini ödemek gerekiyor...




Bilindiği üzere Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve 2B olarak nitelendirilen alanlarla ilgili, öteden beri süregelen sorunların çözüme kavuşturulması, taşınmazların rayiç değer üzerinden kullanıcılarına satılabilmeleri amacıyla çıkarılan 6292 sayılı Kanun yürürlüğe girdi.


6292 sayılı Kanun yürürlüğe girmesiyle birlikte vatandaşın kafasını kurcalayan soruların başında "2B taşınmazları taksitle alınır mı?" sorusu geliyor.


2B alanlarının taksitle alınabileceği Kanunla belirlenmiştir. Buna göre 2B taşınmazları için taksitli satışlarda yüzde 10 indirimden faydalanmak isteniyorsa satış bedelinin yüzde 50'sinin, yüzde 10 indirimden faydalanılmak istenilmemesi halinde ise satış bedelinin yüzde 20'sinin, tamamen ve münhasıran bilfiil tarımsal amaçlı olarak kullanılan yerler için yüzde 10'unun yapılan tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde ödenmesi isteniyor. Kalan tutarın ise en fazla 5 yılda 10 eşit taksitle faizsiz olarak ödenebileceği Kanun çerçevesinde belirtiliyor. Ödemeler için taksit dönemleri ise hak sahiplerinin talepleri doğrultusunda belirleniyor ve 2B taşınmazları taksitli satış sözleşmesi düzenleniyor.



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön