26 / 04 / 2024

3. havalimanı kredi anlaşması Mayıs ayında yapılacak!

3. havalimanı kredi anlaşması Mayıs ayında yapılacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı için 750 milyon euroluk köprü kredisi aldıklarını söyledi. Özdemir, "4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasını da mayısta yapacağız" dedi



3. Havalimanı'yla ilgili kredi tartışmalarına son noktayı Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir koydu. İGA Havalimanı İşletmesi'nin Unifree DutyFree ile yaptığı anlaşmanın imza töreninde konuşan Özdemir, 750 milyon euroluk köprü kredisi aldıklarını söyledi. Özdemir, "Esas büyük anlaşmayı mayısta 7 bankayla yapacağız. Rakam 4.5 milyar euro olacak. 1 milyar euro da özsermaye kullanacağız" dedi. 


ULUSLARARASI RAPOR 

3. Havalimanı'nın birinci kısmı için bedel artışı öngörülmediğini ve planladıkları şekilde devam edeceklerini vurgulayan Özdemir, "10 milyar euroluk bedelin altında ya da üzerinde bir rakam çıkarsa tekrar oturup konuşacağız ama birinci kısım için bedel artışı görünmüyor" şeklinde konuştu. Projedeki tüm çevre raporlarının alındığını vurgulayan Özdemir, "Bununla da yetinmedik. 1-2 ay içinde uluslararası ÇED raporunu da alacağız" diye konuştu. 


DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ 

3. Havalimanı işletmesi İGA, gümrüksüz satış mağazaları işletmesi için Alman Heinemann ve Türk ortağı Unifree şirketiyle anlaşma imzaladı. Heinemann ve Unifree, 3. Havalimanı'na 120 milyon euro yatırımla dünyanın en büyük duty free kompleksini kuracak. İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, "Bölgenin en önemli aktarma merkezi olan İstanbul, büyüklüğünün yanı sıra yaratacağı ticari hacimle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak" dedi. Heinemann CEO'su Claus Heinemann da, 30 yıldır Türkiye'de olduklarına dikkat çekerek, "Bu sürecin son 15 yılı Atatürk Havalimanı'ndaydı. Benim için de İstanbul çok önemli bir merkez. Buraya uluslararası tecrübemizi getiriyoruz" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön