29 / 03 / 2024

3. Havalimanı'na 3 bin 500 nitelikli güvenlik alınacak!

3. Havalimanı'na 3 bin 500 nitelikli güvenlik alınacak!

3. Havalimanı için 3 bin 500 özel güvenlikçinin alınacağı söyleniyor. Nitelikli olarak alınacak olan güvenliklerin bin 500’ünün Atatürk Havalimanı’ndan aktarılması planlanıyor.



Securitas Ülke Başkanı ve özel güvenlik sektörünün en büyük derneği Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, 3. havalimanı için nitlikli güvenlik elemanlarının alınacağını söyledi. Kösereisoğlu, güvenlikçilerin  uzun süre eğitilmesi gerektiğini söyledi.

 

Akşam Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre; firmalar artık kendilerine destek olabilecek özel güvenlik şirketlerini seçtiklerini söyleyen Kösereisoğlu, “Bizim 1.5 sene öncesine kıyasla tahsilat süremiz 8 gün geriledi. Çünkü bizim işimiz de işi üstlenip yapıp biz evvelden 36 günde paramızı toplayabilirken 44 günde paramızı toplayabiliyoruz. Bu piyasanın vadesi uzadı anlamına geliyor” dedi. Güvenlik endüstrisinde talebin azalmadığını ancak 2017 yılının çok daha iyi geçtiğini ifade eden Kösereisoğlu, “2015-2016 ömrümüzde görmediğimiz terör olaylarını gördük. 17-25 Aralık ile ilk önce polisin içinde ciddi temizlik oldu. Bununla beraber iş yapan yapmayan hepsi bir arada gitti. Arkasından askerde bir temizlik oldu. Bizi koruyan şey çöktü. O çöküntü ile 2015 ve 2016’da biz bu zorlukların içine sürüklendik. Reina saldırısından sonra doğrudan sivil hedefin olduğu bir sene olmadı" dedi.

 

2 bin kişinin sertifikası iptal
Kösereisoğlu, “Evvelden 5 yılda bir polis yapıyordu. Şimdi KHK ile ‘Gerekli gördüğünde yapar’ denildi. Parti parti güvenlik soruşturmasından geçiriyorlar tekrar. Ama 280 bin kişilik özel güvenlik sektöründen bahsediyorum. Özel güvenlik sektöründen sertifikası iptal edilip sakıncalı görülen personel sayısı 2 bini geçmez. Bunlar artık güvenlik görevlisi de olamaz” dedi.


Geri Dön