25 / 04 / 2024

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün saat 16:30'da açılacak olan 3. havalimanında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Herkes tarafından merak edilen havalimanının adı henüz açıklanmadı. Ancak havalimanının girişine " İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " yazılı tabela asıldı...



Bugün saat 16:30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda dünya liderinin katılımıyla hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı hala açıklanmadı. 

Hazırlıkların son sürat devam ettiği İstanbul Yeni Havalimanı'nın adı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.  Havalimanının girişine " İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " yazılı tabela asıldı. Bu da akıllara "Yeni havalimanının adı İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport mu oldu?" sorusunu getirdi. Ancak havalimanına Abdülhamid Han, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Türk büyüklerinin isminin verileceği düşünülüyor. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ismi için MAK Danışmanlığı 1-6 Haziran tarihleri arasında 30 büyükşehir, 22 il 134 ilçede 5 bin 400 kişi ile yüz yüze anket yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre havalimanının adı Abdülhamid Han olacak. Anket sonuçları şu şekilde; 

Abdülhamid: Yüzde 18

Atatürk: Yüzde 13

Medeniyet: Yüzde 12

Kanuni Sultan Süleyman: Yüzde 12

İstanbul: Yüzde 12

Fatih Sultan Mehmet: Yüzde 8

Hazarfen Çelebi:  Yüzde 8

Yavuz Sultan Selim:  Yüzde 7

Diğer: Yüzde 10 

 


3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 

 

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

Eski Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yeni havalimanının ismi ile ilgili olarak, "29 Ekim’de hep beraber ismi öğreneceğiz, ondan önce herhangi bir isim telaffuz edilmesi ve ortaya konulması söz konusu değil" şekline açıklama yapmıştı. 

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

Açılışa saatler kaldı

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına katılmak isteyen vatandaşlar havalimanına gelmeye başladı. Dev projenin açılışına saatler kaldı. Havalimanı güzergahındaki yolların çevresinde ve terminal içind Türk bayrakları, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu afişler asıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının, 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür." dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk sefer 31 Ekim'de yapılacak. Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Ankara seferi ilk uçuş olacak. THY ilk seferini Boeing 777 tipi geniş gövdeli uçakla icra ederken, ikinci sefer ise Boeing 737-800 tipi uçakla Ercan Havalimanı'na olacak.

 

Yeni havalimanının tabelasındaki isim, internette 2002'de alınmış!

İstanbul Airport City nedir? İçinde neler olacak?

Yeni havaalanının adı ne olsun?

45 soruda İGA!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına saatler kaldı!


Geri Dön