24 / 04 / 2024

Yeni havalimanının tabelasındaki isim, internette 2002'de alınmış!

Yeni havalimanının tabelasındaki isim, internette 2002'de alınmış!

Girişindeki tabelada “İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport” yazan İstanbul Yeni Havalimanı’nın alan adının “com.tr”si 2.5 ay, “com” uzantılısı ise 16 yıl önce alınmış. 



Açılışına saatler kala İstanbul Yeni Havalimanı'nın adının ne olacağı tartışmasındaki sır perdesi, dev tesisin girişinde yer alan tabela ile aralandı. Bugün saat 16.30'da yapılacak törenle ilk fazı uçuşlara açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın tabelası da ortaya çıktı. İşte Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü açılışta resmi adını açıklayacağı yeni havalimanının girişine 'İstanbul Havalimanı' (İstanbul Airport) yazılı tabela takıldı.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın adı için bir süredir yaşanan ‘domain (alan adı) kapma çılgınlığı’ da yeni bir boyuta taşındı. Hatırlanacağı üzere İstanbul Yeni Havalimanı için henüz açılmadan olası hemen hemen tüm alan adları stokları tükenmişti.

Şu ana kadar öne çıkan "İstanbul Büyük Havalimanı, Hezarfen Ahmet Çelebi, Abdülhamit Han, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, Fatih Sultan Mehmet…” gibi isimlerin alan adları satın alınmıştı. Domain’i kayıt ettirilen isimlerden biri de bugün resmi tabelası ortaya çıkan “İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport” idi.

COM.TR'Sİ 2.5 AY ÖNCE TESCİL ETTİRİLMİŞ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) “Site Bilgileri Sorgulama” servisine göre “istanbulairport. com.tr” alan adı, Türkiye üzerinden 17 Ağustos 2018 tarihinde tescil ettirildi. 16 Ağustos 2019 tarihine kadar tescilli olan bu alan adının kayıt ettiren kurum ise adının gizli tutulmasını tercih etti.

Yeni havalimanının tabelasındaki isim, internette 2002 de alınmış!

Ticari amaçlı tüzel kişiliklerin ve kuruluşların alabildiği “com.tr” uzantılı alan adı için, “Faaliyet Belgesi", "Ticari Sicil Belgesi", “Ticaret Sicil Gazetesi İlanı” gibi resmi belgeler gerekiyor.  Her ne kadar giriş tabelasında "İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport" yazsa da, yeni havalimanın adı birkaç saat içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi olarak açıklanacak.


İstanbul Yeni Havalimanı açılışına dakikalar kaldı!

3. Havalimanı'na 'İstanbul Havalimanı' tabelası takıldı!

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

İstanbul Yeni Havalimanı’nın olası ''alan adları'' toplandı!

Yeni havaalanının adı ne olsun?


Geri Dön