29 / 03 / 2024

3. Yurt Kompleksi'ne ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünden ödül!

3. Yurt Kompleksi'ne ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünden ödül!

3. Yurt Kompleksi, Kıbrıs Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından açılan çağrılı yarışmada, Birincilik Ödülü'ne layık görülen Cem İlhan ve Tülin Hadi'nin projesi, ince uzun, dikdörtgen biçimli, eğimli bir arazi üzerinde konumlanıyor  



3. Yurt Kompleksi, Kıbrıs-Güzeryurt'ta, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü 2. Etap Yurtları'nın devamında yer alıyor. Kompleksin inşası için ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından açılan çağrılı yarışmada, Birincilik Ödülü'ne layık görülen Cem İlhan ve Tülin Hadi'nin bu projesi, ince uzun, dikdörtgen biçimli ve son derece eğimli bir arazi üzerinde konumlanıyor.

3. Yurt Kompleksi, daha önceden bitişiğine inşa edilmiş yurtları arazisinin uzantısı olan açık spor alanlarına bağlıyor. Kız-erkek yurdu bölünmesini sağlayabilmek ve ölçeğe çözüm getirmek amacıyla birbirine paralel üç lineer parça olarak tasarlanan yapı, arazi eğiminin getirdiği zorluklan ortadan kaldırarak hem manzara kullanımına olanak tanıyor hem de spor alanları bağlantısında gölgelik bir iç sokak oluşturmaya fırsat veriyor. Bu iç sokak ise, giriş kotuna ulaşmayı sağlayan merdivenler ve teraslarla zenginleşiyor.

Olabildiğince sade tutulan cepheler, güneşin yakıcı etkisini azaltmak için yapının güneyine yerleştirilen güneş kırıcılarla hareketlilik kazanıyor. 3. Yurt Kompleksi'nin genel cephe malzemesi, kampus genelinde kullanılan andezit kaplama taşı ve sıva olarak ön plana çıkıyor.

TeCe Mimarlık tarafından tasarlanan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu 3. Yurt Kompleksi'nde Eczacıbaşı Yapı Grubu Ürünlerinin tercih edildi.


Geri Dön