28 / 03 / 2024

3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması sonuçlandı!

3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Yurtbay Seramik’in bu yıl 3. kez düzenlediği “Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması”nın kazananları belli oldu. “Doğadan Sanata Sen Tasarla” sloganı ve “Doğa” teması ile düzenlenen seramik karo tasarım yarışmasında, dereceye giren sekiz eser sahiplerini buldu.




Yurtbay Seramik’in “Doğadan Sanata Sen Tasarla” sloganı ile seramik sektöründe moda yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmak, “tasarımcı” kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlediği 3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması sonuçlandı.


Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleşen değerlendirme toplantısında, Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarım Bölüm Başkanı), Prof. İnci Deniz Ilgın (Marmara Üniversitesi GSF Dekanı), Prof. Sevim Çizer (DEÜ GSF Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı), Tamer Nakışçı (Tasarımcı, Studio Nakışçı) ve Sinan Canpolat’tan (Mimar, Yurtbay Seramik Pazarlama Md. Yrd.) oluşan jüri, 307 projeyi inceledi. Yaptıkları kapsamlı değerlendirmeler sonucunda ödül grubunu belirleyen jüri, yarışmanın gördüğü yoğun ilgiden memnun kaldığını ifade etti. Doğa temasını seramik ile başarılı bir şekilde buluşturan, fikir ve tasarım olarak farkını ortaya koyan eser sahiplerinin geleceğe dair umut verdiğini belirtti.


19 Aralık’ta Yurtbay Seramik Bayi Toplantısı’nda gerçekleştirilecek törenle dereceye giren yarışmacılara ödülleri verilecek. Eser sahipleri toplamda 20 bin 500 TL para ödülünün sahibi olacak. Yarışmanın birincisine ayrıca Unicera 2016 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda, Yurtbay Seramik standında tasarımının üretilerek sergilenmesi imkânı sağlanacak.


Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin Mimarlık, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri’nde öğrenim gören önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yenilikçi fikirlerini keşfetmek, özgün tasarımları seramik sektörüne kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada bu yıl öğrencilerden doğadan alınan malzemeler ile üretilen seramiği, doğadan esinlenerek şekillendirmeleri, doğanın sundukları ile insan üretiminin ara kesitinde tasarlamaları istendi.


Yarışmaya 48 farklı üniversiteden, 13 farklı bölümden katılım oldu. www.dogadansanatasentasarla.com web sitesi üzerinden 1.320 ön başvuru alındı, 307 proje teslim edildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda dokuz eser sahibi ödül almaya hak kazandı.



Geri Dön