26 / 04 / 2024

300 OSB'ye çocuk kreşi açılacak!

300 OSB'ye çocuk kreşi açılacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, OSB'lerde çocuk kreşi açmak için harekete geçti. 



Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri'nde çocuk kreşi açılması için düğmeye bastı. Bakanlıkların ortak çalışmarı ile bundan sonra gerçekleştirilecek olan OSB projelerine kreş zorunluluğu getirilirdi. Mevcut durumdaki OSB’lerden de uygun koşulları taşıyanlara kreş açılması için gerekli hazırlıklar yapılacak. 


Türkiye genelinde OSB sayısı 300'e yaklaştı. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; çalışma ile 300’e yakın OSB’nin yerleşkesinde uygun ortamların oluşturulup oluşturulmayacağına bakılacak. 


81 il için çalışma başlatıldı

OSB’lere kreş zorunluluğu için çalıştıklarını açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Önümüzdeki dönemde, bunun müjdesini buradan vereyim, 81 ile Organize Sanayi Bölgeleri bünyesinde yeni kreşler açacağız. OSB olan her bölgede Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığımızla birlikte kreş imkanını zenginleştirmek üzere çok yoğun şekilde çalışıyoruz. İstiyoruz ki kadınlarımız hem işinden kopmasın hem de bebeğini güvenilir bir ortamda sağlıklı şekilde büyümesini sağlayabilsinler" şeklinde açıklama yapmıştı. 


Geri Dön