29 / 03 / 2024

37'nci Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı!

37'nci Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı!

37'nci Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul bugün kapılarını açtı. Tüyap'ta 81 bin metrekarelik 12 salon ve açık alana konumlanan fuar, 39 ülkeden, bin 150 katılımcı firmanın ürün ve hizmetlerini ziyaretçilerle buluşturuyor...





Türk yapı sektörünün kalbi, bugün kapılarını 37'nci kez açan Yapı Fuarı'nda atıyor. 1.150 katılımcı firmanın yer aldığı fuara ilgi büyük.


Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması olan 37'nci Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul bugün kapılarını açtı. Tüyap'ta 81 bin metrekarelik 12 salon ve açık alana konumlanan fuar, 39 ülkeden, bin 150 katılımcı firmanın ürün ve hizmetlerini ziyaretçilerle buluşturuyor. Yoğun ilgi gören ve 10 Mayıs'a kadar devam edecek olan fuara 110 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor. Yem Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, fuara olan ilginin her geçen yıl katlanarak arttığını söyledi. Fuarın İş Geliştirme Platformu kapsamında bu yıl Güney Kore'nin konuk ülke olarak ağırlandığını belirten Başer, "Bu ülke, son dönemde Türkiye'deki inşaat ve yapı malzemeleri alanında kurduğu ortaklıklarla dikkatleri üzerine çekti. Özellikle de Ortadoğu ve Asya'da yaptığı başarılı projeler nedeniyle Güney Kore'yi konuk ülke olarak seçtik" dedi. Forumla iki ülke inşaat sektörü arasında işbirliğinin geliştirileceğini belirten Başer, böylece Türkiye'nin yapı malzemeleri ihracatıyla yurtdışı müteahhitlik potansiyelinin büyümesine katkıda bulunabileceklerini kaydetti. 


İKİLİ GÖRÜŞMELER VAR 

Burcu Başer, fuarda Güney Kore Konsolosluğu ve Türk- Güney Kore İş Konseyi işbirliği ile "Güney Kore-Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri" toplantısının da düzenleneceğini söyledi. Başer sözlerini şöyle sürdürdü: "Foruma konuşmacı olarak katılan iki ülke devlet yetkilileri, her iki taraftan konularının sorumlusu birlik ve dernek başkanlarıyla uzmanlar kurulabilecek işbirlikleri üzerine katılımcılara bilgi verecek. Ardından Güney Kore'den gelen alım heyeti ve firma temsilcileriyle fuar katılımcı firmaları ikili iş görüşmeleri oturumuna katılacak." 


BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, "Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı" olma özelliğini taşıyor. Ayrıca her yıl Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde OAİB ile birlikte organize edilen "Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri" bu yıl Asya, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan 39 ülkenin katılımıyla gerçekleşiyor.



Sabah Gazetesi 


Geri Dön