26 / 04 / 2024

4. Gayrimenkul Liderler Zirvesi gerçekleştirildi!

4. Gayrimenkul Liderler Zirvesi gerçekleştirildi!

Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan gayrimenkul sektörünün önemli isimleri sektörün geleceğini tartıştı. Sektördeki inovasyona vurgu yapılırken “Marka olmanın şartı inovasyondan geçiyor” denildi.



Türkiye ekonomisinin önemli lokomotiflerden gayrimenkul sektörü, sektörün geleceğini, değişimini ve sektördeki inovasyonu tartışmak için bir araya geldi. ‘4. Gayrimenkul Liderler Zirvesi’ dün İstanbul’da gerçekleştirilirken, zirvenin başlığı ise ‘Gayrimenkul sektöründe değişim ve inovasyon’du. Zirvedeki ilk oturumda sektörün 2015 yılı hedefleri konuşuldu. Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ve Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdür Kaan Yücel’in katıldığı hedeflerin tartışıldığı oturumun moderatörlüğünü ise Krea Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal yaptı. Oturumda konuşan Çetinsaya, inşaat sektörünün Türkiye’nin gurur kaynağı olduğunu belirterek, “İnşaat sektörü büyüdükçe, Türkiye büyümeye devam edecektir. Bu sektör içeride ve dışarıda artık bir markadır. Birçok sektöre de canlılık veren çok önemli bir sektördür”dedi.


Standartları yukarı çekiyoruz


Gayrimenkul sektöründe standartları daima yukarıya çekerek özellikle inşaat sistemleri, tasarım, çevreye duyarlılık, iş yapım şekilleri, lider ve örnek model olma görevini sosyal bilinçle yerine getirme gayreti içinde olduklarını belirten Çetinsaya “Günümüzde olduğu gibi gelecekte de inşaat ve gayrimenkul alanında en çarpıcı gelişme home-ofis, AVM projeleri, kentsel dönüşümde başlayan ve devam edecek toplu konut projeleridir” diye konuştu. Sektör olarak Türkiye’nin dört bir yanında, dünyanın birçok yerinde fark yaratan projeleri aratmayan yapılarla karşılaştıklarını belirten İnanç Kabadayı  ise sektör profesyonellerinin inovatif bakış açısı, yatırımcının girişimci ruhu ve projenin tüketicilere sundukları ile birleştiği zaman ortaya büyük projelerin çıktığını ve  sektörde farklılaşma yarattığını kaydetti. Kabadayı, “Tasarım ve inovasyonun birleştiği yerde hayata geçen büyük proje ile artık bir marka haline geliyorsunuz” dedi. Kabadayı, konutta marka ve inovasyonun talep görmeye ve gereklilik arz etmeye başladığını da belirterek “Her gün gelişen teknoloji, artan tüketici ihtiyaçları ve beklentileri, zorlu rekabet koşullarının da etkisiyle inovasyon ve gelişiminin durmaksızın devam edeceğine inanıyorum” dedi. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Yücel ise şirket olarak farkındalık yaratmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurgulayarak “Özellikle kentsel dönüşüm projelerinde farklılıklar dikkate alınmalı. Projelerin sosyal tarafı mutlaka değerlendirilmelidir. Şirket olarak bizim derdiniz sadece bina yapmak değil. O bölgede hâlihazırda yaşayan ya da gelecekte yaşayacakların beklentilerini karşılamamız gerekiyor” diye konuştu.



Star


Geri Dön