23 / 04 / 2024

4 ilde Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezleri açılacak!

4 ilde Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezleri açılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, pilot il seçilen Denizli, İzmir, Ankara ve Manisa'da Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezleri'nin açılmasını onayladı.



Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, uygulamanın ilk kez Manisa'da hayata geçeceğini kaydederek, "Daha önce Selçuk Özdağ vekilimizin de bahsettiği merkez için Bakanlığımızdan açılış onayı geldi. Yakınları gerektiğinde engelli bireyleri bu merkeze bırakabilecek. Bir düğüne, bir cenazeye gidecekler ama engelli çocuklarını bırakabilecek güvenli bir yer yoktu. Biz Manisa'da bu eksiği gidereceğiz" dedi. Konan, merkezin, müdürlük bünyesindeki Sevgi Evleri'nde açılacağını sözlerine ekledi. 



Sabah Egeli








Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın onayıyla Türkiye genelinde pilot il seçilen Denizli, İzmir,  Ankara  ve Manisa'da Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezi açılıyor. Manisa'daki merkez için Bakanlıktan da gerekli açılış onayı alındı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, uygulamanın ilk kez Manisa'da başlayacağını kaydetti. Çalışmaların sürdüğünü söyleyen Konan, "Geçen cuma açılış onayı geldi. Özellikle yakınlarının bir yere gideceği zaman engellileri bırakabilecekleri bir yer yoktu. Bir düğüne ya da cenazeye gitmeleri gerektiğinde engelli çocuklarını bırakacak güvenli bir yer bulamıyorlardı. Manisa'da bunu gerçekleştireceğiz" dedi. Konan, merkezin müdürlük bünyesinde hizmet veren Sevgi Evleri'nde açılacağını da belirterek, "Hazırlıklarımızı hızla tamamlıyoruz, merkezimiz 2-3 ay içinde açılacak" diye konuştu.  


Yeni Asır


Geri Dön