25 / 04 / 2024

40 ilde 499 arsa açık artırmada gidiyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

40 ilde 499 arsa açık artırmada gidiyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 40 ilde toplamda 499 araziyi satışa çıkarma kararı aldı. Satış işlemi ise açık artırma yöntemi ile yapılacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın iştiraki olan Emlak Yönetim Müzayede'nin sayfasında detaylara yer verildi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 40 ilde toplamda 499 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa sunacağını duyurdu. 40 ilde 499 arsa satışı ile ilgili tüm bilgiler, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) iştiraklerinden olan Emlak Yönetim Müzayede'nin resmi internet sayfasında ayrıntılarıyla birlikte yayımlandı. Yayımlanmasının ardından 40 ilde toplamda 499 arsa satışı ile ilgili detaylar kamuoyu tarafından da sorgulanmaya başlandı.

Peki, 40 ilde toplamda 499 arsa satışı başvuru ne zaman başlayacak, açık artırmaya girmek için gereken şartlar neler?

40 İLDE 499 ARSA SATIŞI NASIL OLACAK?

TRT'nin haberine göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) iştiraklerinden biri olan Emlak Yönetim Müzayede'nin resmi internet sayfasında yayınlanan bilgilere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 40 ilde çevrim içi açık artırma yöntemiyle satışa sunacağı arsaların ödemesi yüzde 25 peşinat, yıllık yüzde 9 fark ve 24 ay vadeyle yapılacak.

Yatırım için sunulan arsalar şu illerde yer alıyor:

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aksaray, Antalya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Mardin, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Şanlıurfa, Samsun, Tekirdağ, Uşak, Tokat, Van ve Zonguldak.


Geri Dön