26 / 04 / 2024

43 yaşında emeklilik geliyor! Emeklilikte maaş hesabı nasıl olacak

43 yaşında emeklilik geliyor! Emeklilikte maaş hesabı nasıl olacak

4,5 milyon kişinin büyük bir heyecan ile beklediği EYT düzenlemesinde sona gelindi. Aralık ayında açıklanması planlanan EYT ile ilgili detaylar ise belli oldu. İşte ayrıntılar…



Uzun bir süredir beklenen ve emeklilik sistemini sıfırdan değiştirecek olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin sonuçlarının açıklanmasına çok az bir süre kaldı. Meclis’e gelecek olan düzenlemede teknik çalışmalar bitti. Taslak haline getirilecek düzenleme de hayata geçtiği zaman milyonlarca kişi emekliliğe hakkını kazanmış olacak. Fakat kimlerin emekli olacağı ile ilgili soru işaretleri ise devam ediyor. Yeni EYT formülünde yaş şartı ortadan kalktığında fazla prim ve fazla maaş esas alınmış olacak.

SGK uzmanı Muhammet Bayram’ın açıklamalarına göre; EYT için en önemli kriter ise tarih olacak. Şahsa özel maaş sistemi benimsenecek.

Teknik çalışmaların bitirildiği düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması beklenmekte. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay vermesi sonrası düzenleme aralık ayında Meclis’e gelecek ve yasalaşacak. Yani 2023 senesinde milyonlarca EYT’li emeklilik sistemine dahil edilmiş olacak.

Çalışmaların bittiği düzenlemede yaş şartı kaldırılıyor. İlk kısımda 1,5 milyon kişiyi kapsaması düşünülen düzenleme genişledi ve yaklaşık olarak 4,5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor.

 43 yaşında emeklilik geliyor! Emeklilikte maaş hesabı nasıl olacak


Geri Dön