26 / 04 / 2024

5 bin yıllık Kayaköy için imza kampanyası!

5 bin yıllık Kayaköy için imza kampanyası!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki 5 bin yıllık tarihe sahip Kayaköy'ün imara açılmasına karşı, internette açılan bir site aracılığıyla imza kampanyası başlatıldı. "Kayaköy Dostları" tarafından başlatılan kampanyayla imar izninin iptal edilmesi isteniyor



Muğla'nın Fethiye ilçesindeki 5 bin yıllık tarihe sahip Kayaköy'ün imara açılmasına karşı, avaaz.org adlı internet sitesinde imza kampanyası başlatıldı. 


Kültür ve Turizm Bakanlığından imar izninin iptal etmesini isteyen "Kayaköy Dostları" tarafından başlatılan kampanya, dünyanın her yerinden bini aşkın kişi destek verdi. 

Kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor:


"Bizler, 'Hayalet Kasaba' olarak bilinen ve eski adı Levissi olan Kayaköy'ün öngörülen imar planlamasına itiraz etmekteyiz. Beş yüz yıkık evi, beş kilisesi ve on dört küçük şapeliyle Kayaköy'ün önemli bir tarih anıtı olduğunu ve bu özellikleriyle korunması gerektiğine inanıyoruz. Aynı şekilde, bu sit alanında yapılacak herhangi bir restorasyon girişiminin buraya ağır hasar vereceği düşüncesindeyiz. Eski bir Rum kasabası olan Levissi tarihsel bir anıt sayılmalı ve saygılı bir şekilde korunmalıdır"



-- 5 BİN YILLIK KAYAKÖY İMARA AÇILIYOR >>





Geri Dön