20 / 04 / 2024

5 şehir hastanesini Danimarkalı ISS işletecek!

5 şehir hastanesini Danimarkalı ISS işletecek!

Yönetmelikleri, ihaleleri, sözleşmelerinden sunulan garantilere kadar birçok açıdan yapıldıkları günden beri gündem olan şehir hastanelerine ilişkin dikkat çekici bir gelişme meydana geldi. Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin devri gerçekleştirildi.



Yönetmelikleri, ihaleleri, sözleşmelerinden sunulan garantilere kadar birçok açıdan yapıldıkları günden beri gündem olan şehir hastanelerine ilişkin dikkat çekici bir gelişme meydana geldi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir'deki şehir hastanelerinin işletmesi üstlenen Rönesans Holding'in tarafından bu alandan çıkma kararı aldığı belirtildi. 

Sağlık Bakanlığı ile Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeli kullanılarak şehir hastanelerini hayata geçiren Rönesans Grubu, sağlık yatırımlarını üstlenen Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin devrini gerçekleştirdi. Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin, Danimarkalı ISS Facilities'e devri yapıldı.

5 şehir hastanesini Danimarkalı ISS işletecek!

REKABET KURUMU ONAYI DUYURDU

Rekabet Kurumu tarafından devir işlemine onay verildiği açıklandı. Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre; “Rönesans Sağlık Yatırım Anonim Şirketi ve Şam Yapı Anonim Şirketi elinde bulunan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı AŞ nezdindeki hisselerin yaklaşık %100'ünün ISS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak da Rekabet Kurulu 17.06.2021 tarih ve 21-31/401-203 sayı ile ilgili işleme izin vermiştir” ifadeleri kullanıldı. 

Toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesine sahip Türkiye’nin en büyük sağlık işletmecisi olan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin satış bedeliyse belirtilmedi. 

Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin satışında son durum ne?


Geri Dön