29 / 03 / 2024

500 hastane icralık oldu!

500 hastane icralık oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 500 hastanenin tıbbi cihaz borcu nedeniyle icralık olduğunu açıkladı. Emir, tıbbi cihaz firmalarının 17 milyar TL dolayındaki alacakları için hastanelere haciz uygulamaya başladığını duyurdu.



Cumhuriyet Halk Partisi  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Türkiye'de yaklaşık 500 hastanenin tıbbi cihaz borcu nedeniyle icralık durumda olduğunu, alacağı istenilmeyen cihaz firmalarının da yükü taşıyamaz noktaya geldiklerinden bahsetti. Murat Emir, Ankara’da gerçekleştirdiği basın toplantısında COVID-19 salgınının sağlık sistemini zorlayacak duruma ulaştığından bahsetti. Emir, tıbbi cihaz firmalarının 17 milyar TL dolayındaki alacakları için hastanelere haciz uygulamaya başladığını ifade ederken, bazı haciz ve ödeme ihbarlarını da basına gösterdi.

500 hastane icralık oldu!

Yoğun bakımlar yoğun!

Dünya'dan Mehmet Kaya'nın haberine göre; Sağlık Bakanlığı’nın yoğun bakım yataklarının yüzde 60 oranında dolu olduğuyla ilgili açıklamasının ülke genelinde ulaşılan dolulukla ilgili olduğundan bahseden Emir, yoğun hastalık görülen yerler ya da yoğun bakım yatağının az olduğu illerde doluluğun çok daha yüksek seviyelere geldiğini sözlerine ekledi. 

Test bedelleri açıklanmalı

Virüs test kitlerinin Sağlık Bakanlığı iştiraki ile USAŞ’ın aldığı dönemdeki fiyatların açıklanmadığından bahseden Emir, “İhalesiz dönemde 60 TL’den alındığı belirtiliyor. Kaç TL’den alındığı, Sağlık Bakanlığına fark faturası kesildi mi açıklanmalı” açıklamasında bulundu. Emir, favipiravir etken maddeli ilacın yeterli sayıda kalmadığı yönünde iddialar olduğunu, bu ilacın yerli üretimiyle ilgili Bakanlığının tek kaynaktan temin etme yönünde ısrarı bulunduğunu iddia etti.


Geri Dön