19 / 04 / 2024

55 dolara şato almak ister misiniz?

55 dolara şato almak ister misiniz?

55 dolara şato almak ister misiniz? Eğer bu sorunun yanıtı "Evet" ise Fransa'nın şatolarıyla ünlü bölgesi Grand Cognac'tan 55 dolara şato alabilirsiniz...



Avrupa'da bir dönem siyasi dengelerin belirlendiği binalar şatolardı. Çünkü şatolarda Ortaçağ döneminin derebeyleri yaşıyordu. Bu sebeple şatoların bir yönetim merkezi olduğu da söylenebilir. Ayrıca Fransa'nın Grand Cognac bölgesindeki ünlü Chateau de Vibrac'a komşu bir şatoyu 55 dolara satın almanız mümkün. Bu şatolar neredeyse yok pahasına yeni alıcılarını arıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; Fransa'nın şatolarıyla ünlü bölgesi Grand Cognac, bu özelliği sayesinde her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Fiyatı bir buçuk milyon doları aşan tarihi şatolar her daim ilgi odağı olmayı başarıyor.

Chateau de Vibrac gibi ünlü şatoların yanında tatil yapma fırsatı bölgeyi öne çıkaran yönlerden biri. Bunun için şato satın almanıza da gerek yok.

Bölgede faaliyet gösteren emlak şirketlerinden derlenen verilere göre dilerseniz Grand Cognac'ta fiyatı bir buçuk milyon dolara ulaşan şatoların yanı sıra çok daha uyguna da bu tarihi yapılara sahip olabilir ya da konaklayabilirsiniz.

Grand Cognac bölgesinde yer alan ve neredeyse harabeye dönen şatoları 55 dolardan başlayan fiyatlara satın alınabiliyor. 

İşin zorlu kısmı da bundan sonra başlıyor. Çünkü aldığınız şatoyu aslına uygun bir şekilde inşa etmek zorundasınız.

Bu da epey yüklü bir masrafı gözden çıkarmanız anlamına geliyor.

1 Euro'ya ev sahibi olmak isteyenler dikkat!
 


Geri Dön