26 / 04 / 2024

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası artıyor! Binlerce kişiye Ocak müjdesi!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası artıyor! Binlerce kişiye Ocak müjdesi!

Yıl sonu yaklaşırken vatandaşlar 2023 yılında asgari ücrete ne kadar zam geleceğini merak ediyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına da asgari ücretle beraber zam gelecek. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç lira olacak? 



2023 asgari ücret son günlerde sık sık gündeme geliyor. Yıl sonu yaklaşırken vatandaşlar 2023 yılında asgari ücrete ne kadar zam geleceğini merak ediyor ve araştırıyor. Asgari ücretle beraber birçok sosyal destek tutarında da artış yaşanacak. Bu kapsamda, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası da zamlanacak. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası artıyor! Binlerce kişiye Ocak müjdesi! 

Temmuz 2022'de hem memur ve emekli maaşlarına hem de asgari ücrete zam yapılmasının ardından 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı tutarları da yükselmişti. Ocak 2023'ten itibaren yine maaşlar artacak. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre; 84 milyon 680 bin 273 olan toplam nüfusun 8 milyon 245 bin 124 kişisi, 65 yaş üstü vatandaşlardan meydana geliyor. Aynı zamanda, ürkiye, yaşlı nüfusta 167 ülke arasından 68'nci sırada yer aldı. Yani bu durumda her 4 haneden birinde en az bir yaşlı yer alıyor. Durum bu şekilde olunca birçok vatandaş, devlet tarafından sağlanan son dakika nakit destek tutarlarını araştırıyor.

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen birçok vatandaşa farklı kalemlerde ve tutarlarda nakit destek ödemeleri yapılıyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına da asgari ücretle beraber zam gelecek. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç lira olacak? Güncel 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç TL? İşte merak edilen o ayrıntılar...


Geri Dön