18 / 04 / 2024

65 yaş ve üzeri vatandaşlara büyük müjde! Bir ay içinde hesaplara 1.084 lira yatacak!

65 yaş ve üzeri vatandaşlara büyük müjde! Bir ay içinde hesaplara 1.084 lira yatacak!

2022 yılının yeni asgari ücret zammından sonra milyonlarca çalışanın maaşı yükseldi. Bunlardan biri de 65 yaş aylığı oldu. 65 yaş aylığı alan yüz binlerce vatandaşın gelirinde artış gerçekleşti.



Asgari ücrete gelen zamdan sonra milyonlarca işçi, memur ve emeklinin aylığında artış meydana geldi. Bu artış 65 yaş aylığını da etkiledi. Yüz binlerce 65 yaş aylığı alan vatandaşın gelirinde artış gerçekleşti. Aylık tutarı aylık 838 TL liradan 1.084  liraya yükseldi. 

Kamupersonelicom'da yer alan habere göre; Ocak 2022 zammı sonrası 65 yaş, emekliler ve memurlar gündemde yer alıyor. Her devlet maaşında olduğu gibi bu maaşı alabilmenin de bazı kriterleri var.  Adından da anlaşılacağı gibi 65 yaş üstü, SGK'dan güvencesi veya ek geliri olmayan ve aylık geliri belirlenen tutarın altında olan vatandaşlara 65 yaş üstü emekli maaşı bağlanıyor. İşte 2022 65 yaş aylığı hakkında merak edilenler...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön