19 / 04 / 2024

65 yaş ve üzeri vatandaşlara büyük müjde! Bir ay içinde hesaplara 1.084 lira yatacak!

65 yaş ve üzeri vatandaşlara büyük müjde! Bir ay içinde hesaplara 1.084 lira yatacak!

2022 yılının yeni asgari ücret zammından sonra milyonlarca çalışanın maaşı yükseldi. Bunlardan biri de 65 yaş aylığı oldu. 65 yaş aylığı alan yüz binlerce vatandaşın gelirinde artış gerçekleşti.



828 Liradan Bin 84 Liraya Çıktı

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2022 asgari ücret maaşının netleşmesi emekli ve memurluların maaşını da etkiledi. Diğer etkilenen ödeme ise 65 yaşa verilen maaşlar oldu. 65 yaş aylığından yararlanmak kolay hale gelirken, tutar da 828 liradan bin 84 liraya yükseldi. 65 yaş aylığı alan vatandaşların gelirine memurlara yapılan zam kadar zam geldi.  Memur maaşlarına yapılan zamla birlikte 65 yaş aylığının tutarı 828,21 liradan bin 84 lira 54 kuruşa çıktı.

Asgari ücrette bu ay yapılan rekor artış, 65 yaş üstü emekli maaşından yararlanmak için aranan gelir sınırını da yükseltti. Gelir durumunda kişinin kendisine ve eşine bakılır. 2021 yılında kişi başına düşen gelir 852,53 liranın altında olduğunda aylık bağlanıyordu.

Memur, sözleşmeli ve işçiye büyük Ağustos sürprizi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı: Maaşlara ek zam geliyor!

Emeklinin hesabına maaştan ayrı 2.750 lira ödeme yapılacak!

Altın fiyatlarında Fed depremi!

Kripto paralara Fed engeli!

Dolar ve euroda son durum ne?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön