25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı: Maaşlara ek zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı: Maaşlara ek zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında işçilere müjdeli haberi verdi. Memur sözleşmesinde olduğu gibi kamu işçilerinin ücretlerinde de yüzde 2,5'lik bir artış daha ilave edilecek. Böylece işçilerin ücretlerine yüzde 28'i bulan bir artış yapılacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında işçiler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. "İşçilere de bir müjdeniz olabilir mi?" sorusu üzerine Erdoğan, ekonomide önemli bir değişimi hayata geçirirken her kesimden insanın yaşadığı sıkıntıları azaltmak için geniş sosyal politikalar geliştirdiklerini ve uyguladıklarını belirtti.

 Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; 2022 yılı asgari ücrette yüzde 50'nin üzerinde net bir artış yaptıklarını vurgulayan  Erdoğan, "Bununla kalmadık yıllardır gündemde olan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen, çalışanların ücretlerinin asgari ücret seviyesindeki kısmının Gelir ve Damga vergisinden muaf tutulması uygulamasını başlattık." dedi.

Yıllık enflasyon oranı yüzde 36 oranında olduğu için memur ve emekli vatandaşların gelirlerinde bu artışa uygun  gittiklerini aktaran Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön