20 / 04 / 2024

7 bin 173 ziyaretçi ilk gün Travel Turkey İzmir Fuarı'nı gezdi!

7 bin 173 ziyaretçi ilk gün Travel Turkey İzmir Fuarı'nı gezdi!

Türkiye'nin değişik bölgelerinden çok sayıda turistik merkezin tanıtım ve bağlantı yapma yarışına girdiği Travel Turkey İzmir Fuarı'nda ilk gün ziyaretçi rekoru kırıldı. Fuarın ilk gününde 7 bin 173 ziyaretçi fuarı gezdi



Türkiye'nin katılım ve ziyaret sayıları bakımından en büyük ikinci turizm fuarı olarak gösterilen Travel Turkey Fuarı, bu yıl yeni bir rekora imza attı.


Bu yıl sekizinci kez açılan fuarın ilk gününde 7 bin 173 turizm profesyoneli, fuarı ziyaret etti. Renkli etkinlikler ve yöresel lezzetlerin sunulduğu fuarda bazı kentler, stant ziyaretçilerine ücretsiz tatil promosyonu veriyor.


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), İZFAŞ ve Hannover Messe Turkey Fuarcılık ortaklığıyla 8'incisi düzenlenen fuara, partner il Adıyaman başta olmak üzere 34 kent ve çok sayıda turistik ilçe stantlarıyla katıldı.


Kentlerin gösterişli stantlarla yöresel kültürlerini tanıtmaya çalıştığı fuarda, renkli etkinlikler, halk oyunları gösterileri ve yöresel lezzet sunumları dikkat çekiyor. Yerli ve yabancı seyahat acentelerinin temsilcileriyle bağlantı kurmaya çalışan kentler, ziyaretçilerine ilginç promosyonlar da uyguluyor. Bu kentler arasında yer alan Diyarbakır, stant ziyaretçilerine ücretsiz tatil olanağı vadediyor. 


-Çekilişle Diyarbakır tatili


Diyarbakır Valiliği Proje Koordinatörü Mustafa Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada stantlarını ziyaret ederek kupon dolduran tüm ziyaretçiler arasında yapılan çekilişle 8 çifte, 2 günlük Diyarbakır tatili hediye edeceklerini ifade etti. 


Diyarbakır surları sembolize edilerek tasarlanan standa ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Temel, çözüm süreci sonrası artışa geçen turizm hareketliliğin son dönemde yaşanan olaylarla kesintiye uğradığını, kente yönelik algıyı değiştirebilmek adına turizme ağırlık veren çalışmalar yaptıklarını kaydetti.


Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme yolunda ilerlediğini, kentte 5 yıldızlı iki otelin yapımının sürdüğünü anımsatan Temel, şöyle devam etti:


"Bu fuarda ziyaretçilerimize Diyarbakır'ın turizmin geleceğinde çok iddialı bir kent olduğunu anlatmak istedik. Acentelerin Diyarbakır destinasyonlarına artan bir ilgisi var. Bir kaç sene önce kentimizde çalışan seyahat acentesi yokken şu anda 10'u geçti. İzmir'deki bu fuarın kente olumlu katkılarının olacağını düşünüyoruz." 


Yerli ve yabancı 900'ün üzerinde turizm bölgesi, firma ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda bu yıl yeni bir rekora imza atıldı. Fuarın ilk gününde 7 bin 173 kişi fuarı ziyaret etti. Geçen yıl toplam 26 bin 487 kişinin gezdiği fuarda ilk gün ziyaretçi sayısı 5 bin 745 kişi olmuştu. İZFAŞ yetkilileri, fuara özellikle hafta sonu yoğun katılımın olduğuna dikkati çekerek sayının bu yıl toplamda 35 bine yaklaşmasını beklediklerini bildirdi.


İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen 8. Travel Turkey  İzmir  Fuarı, 7 Aralık Pazar gününe kadar gezilebilecek.  


  


 

AA


Geri Dön