26 / 04 / 2024

8. Uluslararası Batum Yapı İnşaat Fuarı açıldı!

8. Uluslararası Batum Yapı İnşaat Fuarı açıldı!

8. Uluslararası Batum Yapı İnşaat ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı.Türkiye'den 18 firmanın yer aldığı fuar, yarın sona erecek...



8. Uluslararası Batum Yapı İnşaat ve Teknolojileri Fuarı törenle açıldı. Fuar vesilesiyle Türk ve Gürcü iş adamlarının birbirini tanıma fırsatı buldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Tornike Rijvadze fuar açılışında konuşma yaptı. Rijvadze, şunları söyledi; "Bugün ne kadar güçlü olmamız gerektiğini hep birlikte gösterdik. Bu fuar çok önemlidir. Gürcü ve Türk iş adamları birbirini tanıma fırsatı bulacak. Gürcü ve Türk yatırımcıları yarınlarını ve burada yapacakları yatırımları görüşme fırsatı bulacaklar. Türkiye ile ticaret ve turizm başta olmak üzere birçok alanda ilişkilerimiz aratarak devam ediyor. Ayrıca Türkiye ile Gürcistan'ın ortak kullandığı Batum Havaalanı'na sahibiz."

8. Uluslararası Batum Yapı İnşaat Fuarı açıldı!

Artvin Valisi Yılmaz Doruk ise fuara katılan inşaat firmalarının yüzde 40'ının Türk firması olduğunu belirtti. 

Türkiye'nin müteahhitlik sektöründe oldukça iyi bir noktada olduğunu ifade ede n Doruk, dost ve kardeş ülke Gürcistan'da bulunmaktan dolayı Türk heyeti adına mutlu olduklarını söyledi. 

Her iki ülke arasında her alanda çok iyi ilişkilerin olduğunu vurgulayan Doruk, şunları kaydetti:

"Bu tür etkinlikler vesilesiyle iş adamlarımızın imkanlarını ve üretimlerini bir arada görme fırsatı buluyoruz. İmkanlarımızı bir arada değerlendirip geleceğe dönük nasıl iş birlikleri yapabiliriz konusunda fikir ediniyoruz. Gürcistan ülkesi ile mevcut iyi ve gelişen ilişkilerimizi iyi niyetle, samimiyetle ve gayretle ileri seviyelere taşıma gayretindeyiz. Enerjiden inşaat sektörüne, konut ve turizme kadar uzanan birçok alanda Türk firmaları olarak bizim de var olduğumuzu komşu ülkede görmenin mutluluğunu yaşamaktayız."

8. Uluslararası Batum Yapı İnşaat Fuarı açıldı!

Türkiye'den 18 firmanın yer aldığı fuara, aralarında Gürcistan, Rusya, Azerbaycan ve Almanya'nın da bulunduğu farklı ülkelerden 47 firma katıldı.

Fuar, 9 Aralık Pazar günü sona erecek.
 


Geri Dön