28 / 03 / 2024

833,6 milyon liralık tarımsal destek ödemelerinde son durum! İşte detaylar!

833,6 milyon liralık tarımsal destek ödemelerinde son durum! İşte detaylar!

Tarımsal destek ödemeleri pek çok üretici tarafından sorgulanıyor. İşte 2022 tarımsal destek ödemelerine dair detaylar!



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "833 milyon 644 bin 98 liralık tarımsal destek ödemelerini bugün yani 29 Temmuz Cuma günü çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" dedi. Bu paylaşımda verilen bilgilere göre, bahsedilen destek tutarları, çiğ sütte 758 milyon 766 bin 281 lira, kırsal kalkınma yatırımlarında 39 milyon 399 bin 326 lira, büyükbaş hayvan hastalıkları tazminatında 24 milyon 579 bin 214 lira, Uzman Eller Proje Desteği'nde 9 milyon 796 bin 707 lira ve hayvan gen kaynaklarında ise 1 milyon 102 bin 570 lira olarak belirlenip açıklanmıştır. Çiğ süt desteği ödemesi, kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4 ve vergi kimlik numarasının son hanesi 0, 1, 2, 3, 4, 5, 7, 9 olanlara bugün saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi kimlik numaralarının son hanesi 6 ve 8 olanlara da 5 Ağustos tarihinde ve aynı saatten itibaren yatırılacak. Diğer destekleme ödemeleri ise 29 Temmuz Cuma saat 18.00'den sonra gerçekleştirildi.

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ YATMAYA BAŞLADI MI? TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kişisel Twitter hesabı üzerinden tarımsal destek ödemelerine dair bir paylaşım yaptı. Kirişçi bu paylaşımında şunları dile getirdi; "833 milyon 644 bin 98 liralık tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun."

TARIMSAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tarımsal destek ödemlerinden yararlanmak için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt olmak gerekmektedir.  Eğer kaydınız var ise, mazot ve gübre desteklemelerinden yararlanmak, almak istediğinizi belirten bir dilekçe yazmalı ve bu yazdığınız dilekçeyi Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri'ne teslim etmeniz gerekmektedir. Ama ÇKS Kaydınız yoksa sisteme kayıt olmalısınız.

Domates ve salatalık üreticileri konuştu! İşte şaşırtan sonuç!

Otokar cirosunu 2 kat arttırdı! İşte detaylar!

Bakan Kirişçi tohum fiyatlarını duyurdu! Yeni tohumluk fiyatları ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön