28 / 03 / 2024

9. İstanbul Finans Zirvesi 2 gün sürecek!

9. İstanbul Finans Zirvesi 2 gün sürecek!

Hem ulusal hem de küresel çok önemli gelişmelerin ve hızla yaşandığı bir dönemde gerçekleşecek olan 9. İstanbul Finans Zirvesi pek çok önemli konuğa ev sahipliği yapacak...  



İstanbul Finans Zirvesi (IFS 2018) küresel Ticaret Savaşı ve Sanayinin finansmanı ana temasıyla 19-20 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Zirvenin ilk günü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açılış konuşması yapması beklenen zirveye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TCMB Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci, Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, Varlık Fonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kerem Alkin ve özel sektörden pek çok banka ve finansman kuruluşunun üst düzey yöneticilerin de katılımları bekleniyor.

Zirvenin bu sene 9. kez düzenlendiğini anımsatan IFS Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ünal, “Zorlu bir yola çıktık ve her ne olursa olsun yolumuzdan dönmedik. Çünkü biliyoruz ki Türkiye büyümek ve zenginleşmek zorunda ve bunun için de üretimini finanse etmek durumunda…” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
 
“Dünya Ticaret Örgütü çatısı altında dünya ülkeleri serbest ticaret anlaşmasını imzaladılar ve böylelikle tüm dünya ülkeleri arasında daha liberal bir ticaret ortamı açıldı. Bu sadece ekonomik değil siyasi ve toplumsal sonuçları da olan bir dönemdi… Ancak ABD Başkanı Sayın Trump, liberal ekonominin en temel ilkesini, yani rekabet ortamının kendi ülkesi yararına olmadığı savıyla ticaret savaşlarını başlattı. ABD’nin işine gelenlerle ticarete devam, gelmeyenlerle de tamam diyerek kendi liderliğinde imzalanan STÖ anlaşmasına aykırı hareket etmeye başladı. Ticaret savaşları başta sanayi olmak üzere finansman sorununun önemini arttırdı. Her sorun kendi içinde çözümünü de barındırır, biz işte bu sorunu ve çözüm önerilerini tartışarak kuyuya atılan taşı çıkartmaya ve hem Türkiye hem de diğer ülkelere ışık tutmaya çalışacağız.”

İstanbul’da Bomonti Hilton Hotel’de gerçekleştirilecek olan zirve 2 gün sürecek ve hem Türkiye hem de diğer ülkelerde yüzlerce uzman ismi ağırlayacak.


Geri Dön