26 / 04 / 2024

A101'in sahibi fast food sektörüne giriyor!

A101'in sahibi fast food sektörüne giriyor!

A101'in sahibi Turgut Aydın Holding, fast food sektörüne adım atıyor. Şimdilik İstanbul Anadolu Yakası ve Sakarya’da hizmet veren PizzaLazza ve Saloon Burger markaları, buralardan verim alması halinde yaygınlaşmayı hedefliyor




A101, English Home ve Memorial Sağlık Grubu gibi zincirleri bünyesinde bulunduran Turgut Aydın Holding yeni yatırımını fast food sektörüne yapıyor. Domino’s ve Burger King gibi Türkiye’de güçlü olan küresel markalara rakip olmayı hedefleyen şirket, PizzaLazza ve Saloon Burger adıyla İstanbul Anadolu Yakası’nda açtığı 3 mağazadan verim alması halinde Türkiye’de yaygınlaşmayı hedefliyor. Şu an için secretcv.com adresinde ilanları bulunan şirket, ilk etapta 3 mağaza için toplam 30- 40 kişiye istihdam sağlayacak. 


Üst kademe temkinli yaklaşıyor 


Geçtiğimiz günlerde Ümraniye’de şube açan PizzaLazza bu yıl 3 şubeyle sektörü tartacak. Şimdilik Holding’in fast food’u öncelikli sektörler arasında görmediğini dile getiren Turgut Aydın Holding İş Geliştirme Müdürü Cihan Salim, “Bu iş sadece deneme amaçlı. Fast food sektörünün ve eve servis pazarının daha da gelişeceğini düşünüyoruz. Sakarya- Akyazı’daki fabrikamızda deneme amaçlı 2 tane mağazamız vardı. Şimdi İstanbul- Anadolu Yakası’na 3 mağaza açıyoruz. Eğer verimli olursa büyüyebiliriz ama 10 şubeye ulaşmayabilir de. Daha önce yerli ve yabancı fastfood markalarıyla satın alma görüşmeleri yaptık. Bunlardan sonuç alamayınca kendi markamızla işe girdik” dedi. Salim’in açıklamalarına karşın PizzaLazza’nın facebook sayfasında da kısa sürede tüm Türkiye’ye yayılacakları ve bin mağazaya ulaşma hedefleri olduğundan söz ediliyor. PizzaLazza’nın; İstanbul’daki Elalmış Şubesi, Sancaktepe Şubesi, Talatpaşa Şubesi’nin yanında bir de Sakarya Şubesi bulunuyor. Marka için ayrı bir şirket şimdilik kurulmazken, holding bünyesindeki bir şirketin altında faaliyet gösteriyor.


Pizza fiyatları 13.90 liradan başlıyor


PizzaLazza’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre fiyatlar 13.90 liradan başlıyor. Klasik Tatlar başlığı altındaki pizzalar 16.90- 34.90 lira arasında satılırken, Extra Tatlar başlığı altındaki pizzalar 17.90- 38.90 lira arasında değişiyor. Markanın sattığı diğer ürünler olan Lazzalar ve Hogiler için 13.90 liralık fiyat belirlenmiş.



Sektörün cirosu 2 milyar dolar civarında


Fast food sektörünün Türkiye’deki cirosal anlamda büyüklüğü 2 milyar dolar seviyelerinde. Türkiye’deki en büyük fast food markalarından biri olan ve Türkiye’deki işletmeciliğini TAB Gıda’nın yaptığı Burger King’in toplam mağaza sayısı 583. Anadolu Grubu’nun işletmeciliğini yaptığı McDonald’s’ın ise yaklaşık 260 mağazası bulunuyor. Pizza Restaurantları AŞ’nin işlettiği Domino’s Pizza’nın da 2014 sonunda 450 şubeye ulaşma hedefi bulunuyor.




Dünya


Geri Dön